Projekt får tre millioner: Bringer sjællandske studerende og virksomheder tættere sammen

Et samarbejde mellem sjællandske virksomheder, uddannelsesinstitutioner og Region Sjælland har været så succesfuldt, at projektet netop har fået tre millioner kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Man ved ikke, hvilke muligheder man har, hvis man ikke kender til dem.

Det er filosofien bag KAP-projektet ud fra, når de sørger for, at virksomheder, uddannelsesinstitutioner og regionen samarbejder om at skabe vækst og arbejdspladser.

KAP står for Kvalificeret arbejdskraft til produktionsvirksomheder. Selvom projektet blev afsluttet i oktober, har det netop modtaget tre millioner kroner fra de regionale erhvervsudviklingsmidler til at fortsætte arbejdet.

- Vores virksomheder står og mangler arbejdskraft. Vores uddannelsesinstitutioner har virkelig brug for, at de unge kan komme ud i virksomhederne, og vi har brug for at skabe den kontakt mellem virksomheder og de unge. Det er derfor, vi yder støtte til det her projekt, siger Jens Stenbæk, regionsrådsformand i Region Sjælland.

Flere muligheder

Helt konkret hjælper projektet sjællandske virksomheder med at få øjnene op for studerende og studieretninger med kompetencer, de måske ikke vidste, de manglede, og som kan hjælpe dem til at skabe vækst.

På den anden side får de studerende øjnene op for jobmulighederne i regionen, som de ikke kendte til.

Viktor Carle bor i Slagelse, hvor han læser til multimediedesigner på Erhvervsakademi Sjælland. Gennem KAP-projektet har han været ude og arbejde i virksomheden CBI Plastic, og nu kan han se flere muligheder for sig selv som færdiguddannet.

- Jeg kan ikke komme ud og blive multimedie-designer et sted, der er ikke nogen, der leder efter en multimediedesigner. De leder efter folk, der freelancer med for eksempel video, website-opsætning og sådan noget, og det, havde jeg ikke tænkt over før, var en mulighed med mit studie, siger Viktor Carle.


Nyhedsoverblik