Prins Henrik sov stille ind tirsdag aften

Der er ingen oplysninger om, hvornår og hvor prinsen skal begraves. Dødsårsagen fremgår heller ikke af meddelelsen. Arkivfoto. Foto: TV ØST

Efter flere ugers indlæggelse sov prins Henrik stille ind kort før midnat tirsdag aften.

Hans kongelige højhed prins Henrik er død. Det oplyser kongehuset natten til onsdag.

Prins Henrik, der blev 83 år, sov stille ind klokken 23.18 tirsdag på Fredensborg Slot.

Ved hans side var dronning Margrethe og parrets to sønner, kronprins Frederik og prins Joachim, fremgår det af pressemeddelelsen.

Der er ingen oplysninger om, hvornår og hvor prinsen skal begraves. Dødsårsagen fremgår heller.

Overført til Fredensborg Slot

Prins Henrik blev tirsdag efter flere ugers indlæggelse på Rigshospitalet overført til Fredensborg Slot.

Det oplyste kongehuset i en pressemeddelelse, hvoraf det også fremgik, at prinsens tilstand var alvorlig. 

Læs også Flagning på halv stang i anledning af prins Henriks død

Kongehusets pressechef, Lene Balleby, uddybede over for Billed-Bladet, hvorfor prins Henrik havde valgt Fredensborg Slot.

- Her kan prinsen være omgivet af familien og opholde sig i rammer, der betyder noget for ham, sagde hun.

Havde relationer til Knuthenborg og Gavnø

Prins Henrik har været på en masse jagter i TV ØSTs sendeområde. Han gik blandt andet på jagt ved Liselund, ligesom han havde relationer til Knuthenborg og Gavnø. Derudover havde Prins Henrik flere venner fra området.

Læs også Se Prins Henrik få en tur på motorcykel

Han aflagde også flere besøg på Sjælland med dronningen. Prins Henrik mødte sågar Dronning Margrethe 2. på Rosenfeldt Gods ved Vordingborg.

Prins Henriks sidste år var præget af sygdom

Prins Henrik trak sig fra sine officielle pligter i 2016. I sommeren 2017 fik han diagnosen demens. Han levede de sidste år en tilbagetrukket tilværelse. Der blev længere mellem, at han viste sig for offentligheden.
   
 • Nytår 2015. Dronningen siger i sin nytårstale, at prinsgemalen har besluttet, at tiden er inde for ham til at "drosle ned". Han går på pension.
   
 • 14. april 2015. Kongehuset meddeler, at prinsgemalen fremover skal tituleres prins Henrik, da det passer bedre til hans nye rolle.
   
 • 16. april 2015: Dronningen fejrer sin 75-års fødselsdag uden prins Henrik, som er sygemeldt.
   
 • Sommeren 2017: Prins Henrik indlægges først på Skejby Sygehus og siden på Rigshospitalet på grund af smerter i benene og infektioner. I forbindelsen med indlæggelserne får han fortaget en ballonudvidelse på grund af forsnævringer på pulsåren.
   
 • Juli 2017: Kongehuset bekræfter over for flere medier, at der er ansat sundhedsfagligt personale, da prins Henrik har brug for hjælp i hverdagen.
   
 • 3. august 2017: Kongehuset meddeler, at prins Henrik ikke ønsker at blive begravet ved siden af dronningen i Roskilde Domkirke, som det ellers har været planlagt. Han ønsker fortsat at blive begravet i Danmark, men de nærmere omstændigheder er endnu ikke på plads, hedder det.
   
 • 6. september 2017: Kongehuset meddeler, at prins Henrik i forlængelse af et udredningsforløb på Rigshospitalet har fået diagnosen demens. Omfanget af de kognitive svigt er større end forventeligt for prinsens alder, hedder det blandt andet.
   
 • Nytår 2017: Dronningen siger i sin nytårstale, at det på nogle måder ikke har været noget nemt år for hende og familien. Så meget mere har det rørt familien, at prins Henrik fra så mange sider omfattes med sympati og forståelse.
   
 • 28. januar 2018: Prins Henrik indlægges på Rigshospitalet. Kongehuset oplyser, at han skal gennemgå en række undersøgelser. Han har i nogle uger ferieret i Egypten.
   
 • 2. februar 2018: Kongehuset meddeler, at prins Henrik er blevet undersøgt på Rigshospitalet for en tumor på venstre lunge. Den er godartet, og han vil efter endt behandling opholde sig på Fredensborg Slot sammen med dronningen.

Kilde: Ritzau

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App