Presset Novozymes fyrer 62 medarbejdere

Novozymes - der har en stor fabrik i Kalundborg - gennemfører en stor fyringsrunde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Novozymes tjener fortsat penge og øger også sin omsætning fra år til år, men væksten er dalende.

I forbindelse med offentliggørelsen af årsregnskabet for 2016 meddeler enzymvirksomheden derfor, at man nedlægger 198 stillinger.

62 af dem skal findes i Danmark, og allerede onsdag og torsdag vil de berørte medarbejdere få besked.

- Divisionerne har gennemgået deres strategi og indført markante ændringer med henblik på at sætte skub i væksten - blandt andet ved at flytte ressourcer til de nye vækstmarkeder.

- Som følge heraf ser vi os desværre nødsaget til at nedlægge 198 stillinger med henblik på at kunne investere i markedsmuligheder både i 2017 og 2018, skriver administrerende direktør Peder Holk Nielsen i en pressemeddelelse.

Gav overskud

Regnskabet for 2016 viser en omsætningsfremgang på én procent sammenholdt med 2015. Årets resultat steg 8 procent til godt 3,05 milliarder kroner.

Og selv om Novozymes forventer en salgsvækst på mellem 3 og 6 procent i år, så regner selskabet ikke med, at årsresultatet stiger i samme grad.

Forventningen til væksten i årets resultat ligger på beskedne 2 til 5 procent.

Det flugter ikke med de hidtidige udmeldinger om de fremtidige forventninger, men på lang sigt er der håb om at kunne hæve barren.

I regnskabet skriver selskabet:

- Novozymes ser langsigtede muligheder inden for industriel bioteknologi og vil fortsat investere i innovation med henblik på at realisere potentialet i sin pipeline.

- Med en succesfuld kommercialisering af pipelinen vil det være muligt at vende tilbage til de historiske organiske salgsvækstrater, hedder det.

Bestyrelsesformand går

Bestyrelsesformand Henrik Gürtler har efter 17 år i stolen i øvrigt besluttet sig for ikke at genopstille ved den kommende generalforsamling.

Bestyrelsen peger på den tidligere koncernchef for Carlsberg Jørgen Buhl Rasmussen som ny bestyrelsesformand.


Nyhedsoverblik