Præst købte hus for dement kvindes penge

En tidligere præst er tiltalt for at have svindlet en dement kvinde for 8,7 millioner. Hun nægter sig skyldig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En kvindelig præst fra Sydsjælland brugte knap to millioner kroner af en dement kvindes penge på at købe et hus til sig selv.

Det erkender den 51-årige kvinde ved Retten i Næstved mandag. Her er kvinden tiltalt for at have bedraget den demente kvinde for i alt 8,7 millioner kroner.

Men den tiltalte, der ikke længere er præst, nægter sig skyldig. Da hun købte et hus til sig selv, var det i den ældre demente kvindes interesse, påstår kvinden i retten. Huset var en investering, lyder forklaringen.

- Jeg kunne lige så godt have investeret to millioner kroner i nogle såkaldt sikre værdipapirer, siger hun.

- For det første vidste jeg, at jeg var enearving til formuen. Jeg mente heller ikke, at det spillede nogen rolle, hvem der stod på skødet rent formelt.

Var økonomisk værge

Den tidligere præst var økonomisk værge for kvinden, der døde i 2013. Hun hævder, at den ældre var hendes mor. Men det bestrider anklageren.

Fra 2009 til 2013 har kvinden overført 6,3 millioner kroner fra den demente kvindes konti til sine egne. Desuden er hun tiltalt for at have brugt 2,4 millioner kroner på indkøb, hvilket blandt andet dækker over huskøbet.

Den tidligere præst vil kun stå ved, at 600.000 kroner af de i alt 8,7 millioner kroner er gået til hende selv. Men det var i den ældre kvindes interesse, hævder den tiltalte.

- De 600.000 kroner er et beløb, som jeg er sikker på, at hun ville være glad for, at jeg havde. Hun gik fra 85 til 90 år i de år, siger hun.

Købte blomster og chokolade

Overførslerne på 6,3 millioner kroner er sket over en årrække, hvor den 51-årige har overført mindre beløb til sig selv.

I samme periode har hun blandt andet brugt 50.000 kroner på møbler fra IDEmøbler samt penge på chokolade og blomster.

Men pengene er brugt til gavn for den demente kvinde, som skulle have blomster og chokolade, påstår den tiltalte.

Nogle af pengene er også brugt på at betale den ældre kvindes plejehjemsophold, da hun var økonomisk værge for hende, forklarer den tidligere præst.

Retsmødet fortsætter onsdag eftermiddag, hvor kvinden skal svare på flere spørgsmål fra anklageren.


Nyhedsoverblik