Det vi har sammen

Præhospitalt Center i Region Sjælland vinder arbejdsmiljøpris for ny app

Foto: Arbejdsmiljørådet

Årets arbejdsmiljøpris 2018 går til Præhospitalt Center i Region Sjælland i kategorien Forandringer og ny teknologi. De har skabt en ny AKUT-app.

En nyudviklet app gør arbejdet lettere og stressen mindre for ambulancereddere. Det er denne AKUT-app, der er skyld i, at Præhospitalt Center i Region Sjælland i dag, onsdag, modtager årets arbejdsmiljøpris.

- App’en er en smart og simpel løsning på, hvordan man ved hjælp af teknologi kan gøre en stor og kompleks mængde information let tilgængelig. Og det har krævet et vedholdende og stort stykke udviklingsarbejde at nå dertil, siger Arbejdsmiljørådets formand, Lisbeth Lollike i en pressemeddelelse.

Overrækkelsen sker på Axelborg i København. Det er Arbejdsmiljørådet, der overrækker prisen.

Bedre arbejdsmiljø med mindre frustration

På Præhospitalt Center i Region Sjælland har man længe efterlyst en digital løsning for at skabe en mere effektiv arbejdsgang i forbindelse med transport af patienter inden for akutberedskabet og transport af borgere. Både medarbejderne og ledelsen har været opmærksomme på, at en digital løsning også kunne forbedre arbejdsmiljøet.

- App’en har skabt et bedre arbejdsmiljø med mindre frustration, færre telefonopkald og en hurtig afklaring på, hvor ambulanceredderne hurtigt og sikkert bringer patienter til det rette hospital, udtaler Brian Lindekilde Hansen, sektionsleder hos Region Sjælland, Præhospitalt Center i en pressemeddelelse.

Når ambulanceredderne tidligere skulle træffe en beslutning om, hvilket sygehus en patient skulle transporteres hen til, skulle de gennemgå et 17 sider langt dokument. Dokumentet var kompliceret, og derfor måtte ambulanceredderne ofte ringe til Vagtcentralen for at få den nødvendige information om det rette hospital og kørselsvejledning.

Der bliver uddelt abrejdsmiljøpriser i fire kategorier, og Præhospitalt Center vinder prisen i kategorien "Forandringer og ny teknologi".

De andre kategorier er: Psykisk arbejdsmiljø, Arbejdsulykker samt Muskel- og Skeletpåvirkninger.

Læs også Region Sjælland flytter Præhospitalt Center til Næstved

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App