Det vi har sammen

Positiv tendens i regionen: Flere ledige kommer i job

Flere er kommet i arbejde. Antallet af fuldtidsledige er dalet i kommuner i vores region på de sidste fem år. Arkivfoto. Foto: TV ØST

Selvom flere kommuner i TV ØST's sendeområde har mange fuldtidsledige, går det bedre, end det gjorde for fem år siden.

Flere arbejdspladser og en økonomisk fremgang i samfundet har gjort, at der er flere i arbejde end for bare fem år siden.

Sådan lyder nogle af forklaringerne på, at antallet af fuldtidsledige er dalet de sidste fem år i kommunerne i vores region.

Det har taget længere tid at få ledigheden ned uden for Hovedstadsområdet, men en to-tre år frem vil man også kunne se en fremgang på beskæftigelsesområdet

Bent Greve, professor i samfundsvidenskab ved Roskilde Universitet

Det er nye tal fra Danmarks Statistik, der viser den positive tendens.

Tallene viser også, at Lolland og Odsherred Kommuner ligger i top ti over de kommuner, der har flest fuldtidsledige, men det betyder ikke, at det går dårligt i kommunerne. 

I marts 2013 var procentandelen af fuldtidsledige i Lolland Kommune 9,6 og i marts 2018 lå den på 5,9. I Odsherred Kommune lå andelen på 6,8 procent i 2013 og 5,2 procent i 2018. 

Selvom det ikke umiddelbart synes af meget, går udviklingen i den rigtige retning. Det samme gælder de øvrige kommuner i TV ØST's sendeområde.

Artiklen fortsætter efter grafikken

Indvandrere og efterkommere er i job

Udover et økonomisk opsving, er en anden forklaring på tendensen også, at de, der var hårdest ramt under finanskrisen, er kommet i arbejde den dag i dag.  

Derudover er flere indvandrer kommet i job. 

- Man kan se, at der er flere indvandrer og efterkommere, der er kommet i arbejde, som får ledigheden til at falde, siger Bent Greve. 

Den positive udvikling stopper ikke foreløbig og vil blive ved i den nærmeste fremtid. 

- Det har taget længere tid at få ledigheden ned uden for Hovedstadsområdet, men en to-tre år frem vil man også kunne se en fremgang på beskæftigelsesområdet, siger Bent Greve.

- Medmindre der kommer endnu en finanskrise. Det er jo ikke til at forudse, tilføjer professoren.

Læs også Gode tider i byggebranchen giver plads til ledige hænder

Tip os Har du et godt tip?