Positiv tendens i regionen: Flere ledige kommer i job

Flere er kommet i arbejde. Antallet af fuldtidsledige er dalet i kommuner i vores region på de sidste fem år. Arkivfoto. Foto: TV ØST

Selvom flere kommuner i TV ØST's sendeområde har mange fuldtidsledige, går det bedre, end det gjorde for fem år siden.

Flere arbejdspladser og en økonomisk fremgang i samfundet har gjort, at der er flere i arbejde end for bare fem år siden.

Sådan lyder nogle af forklaringerne på, at antallet af fuldtidsledige er dalet de sidste fem år i kommunerne i vores region.

Det har taget længere tid at få ledigheden ned uden for Hovedstadsområdet, men en to-tre år frem vil man også kunne se en fremgang på beskæftigelsesområdet

Bent Greve, professor i samfundsvidenskab ved Roskilde Universitet

Det er nye tal fra Danmarks Statistik, der viser den positive tendens.

Tallene viser også, at Lolland og Odsherred Kommuner ligger i top ti over de kommuner, der har flest fuldtidsledige, men det betyder ikke, at det går dårligt i kommunerne. 

I marts 2013 var procentandelen af fuldtidsledige i Lolland Kommune 9,6 og i marts 2018 lå den på 5,9. I Odsherred Kommune lå andelen på 6,8 procent i 2013 og 5,2 procent i 2018. 

Selvom det ikke umiddelbart synes af meget, går udviklingen i den rigtige retning. Det samme gælder de øvrige kommuner i TV ØST's sendeområde.

Artiklen fortsætter efter grafikken

Indvandrere og efterkommere er i job

Udover et økonomisk opsving, er en anden forklaring på tendensen også, at de, der var hårdest ramt under finanskrisen, er kommet i arbejde den dag i dag.  

Derudover er flere indvandrer kommet i job. 

- Man kan se, at der er flere indvandrer og efterkommere, der er kommet i arbejde, som får ledigheden til at falde, siger Bent Greve. 

Den positive udvikling stopper ikke foreløbig og vil blive ved i den nærmeste fremtid. 

- Det har taget længere tid at få ledigheden ned uden for Hovedstadsområdet, men en to-tre år frem vil man også kunne se en fremgang på beskæftigelsesområdet, siger Bent Greve.

- Medmindre der kommer endnu en finanskrise. Det er jo ikke til at forudse, tilføjer professoren.

Læs også Gode tider i byggebranchen giver plads til ledige hænder

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App