Portræt: Her er Stevns' nye borgmester

På trods af et stort valgnederlag til Venstre kan partiets spidskandidat, Anette Mortensen, i de næste fire år kalde sig borgmester i Stevns Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Umiddelbart ligner det en ren massakre.

Venstre i Stevns Kommune er blevet halveret i forhold til valget i 2013 og må nu se frem på de næste fire år med bare fire byrådsmedlemmer.

Alligevel kan Venstres Stevns-vælgere dog glæde sig over, at de har den kommende borgmester i folden. Konstitueringen efter tirsdagens valg endte nemlig med, at V-spidskandidaten Anette Mortensen med Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og ikke mindst Nyt Stevns i ryggen kunne meddele, at hun havde flertal til at tage borgmesterposten.

Nyt Stevns med den hidtidige borgmester og udbryder fra Venstre, Mogens Haugaard Nielsen, i spidsen har ellers længe været på kant med Anette Mortensen, og de bejlede da også begge til borgmesterposten.

Det var dog Anette Mortensen, der kunne lægge det sidste kort i konsitueringskabalen og dermed skifte sit nuværende job som ergoterapeut ud med det som borgmester.

Spidskandidat siden februar

Anette Mortensen er født og opvokset i Strøby Egede og har i dag to børn. Hun har ved siden af sit arbejde i Stevns Kommune været aktiv i AIK 65 Strøby Gymnastik, blandt andet som formand og som instruktør.

Det var i februar 2017, at Anette Mortensen blev Venstres spidskandidat forud for kommunalvalget. Kort forinden havde partiets hidtidige Stevns-borgmester Mogens Haugaard Nielsen valgt at forlade Venstre, da stridigheder om hans person ifølge borgmesteren var i vejen.

Anette Morten meldte sig som efterfølger og endte i et kampvalg med partifællen Flemming Petersen. Et yderst tæt valg endte med 86 stemmer til Anette Mortensen og 81 til Flemming Petersen.

Og pludselig var hun sit partis spidskandidat. Et relativt ukendt ansigt med knap ni måneder til at forberede sig.

Helt uerfaren er Anette Mortensen dog ikke. Hun blev valgt ind i kommunalbestyrelsen i Stevns Kommune i 2013 og har siddet som medlem af både plan- og teknikudvalget samt økonomiudvalget.


Nyhedsoverblik