Portørstrejken ender i Arbejdsretten torsdag

Efter et fællesmøde onsdag mellem LO, FOA og Danske Regioner ender portørsagen i Arbejdsretten torsdag

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Sagen om de strejkende portører er gået i hårdknude, og nu skal de stridende parter møde hinanden i Arbejdsretten torsdag.

Det fortæller forhandlingschef hos FOA, der repræsenterer portørerne, Jakob Bang.

Portørernes strejke er overenskomststridig, og derfor vil Danske Regioner efter dagens fællesmøde forsøge at gå Arbejdsrettens vej for at få portørerne tilbage i arbejde.  

Hos FOA er man godt klar over, at strejken er overenskomststridig, så herfra opfordrer man også portørerne til igangsætte arbejdet. Dog håber man, at Arbejdsretten ser formildende på strejken, da den i portørernes øjne er udløst af provokation fra arbejdsgiverne.

Usaglige afskedigelser

Sideløbende med den sag, Danske Regioner vil have løst i Arbejdsretten, har FOA også en sag mod Danske Regioner, de gerne vil have afgjort.

- Regionen har stillet i udsigt, at et større antal portører og ansatte på rengøringsoverenskomster skal skifte overenskomst i de kommende år. Dermed bryder Region Sjælland den forpligtelse, som en overenskomst indeholder, til at være loyal over for overenskomstens indhold og dækningsområde, udtaler Dennis Kristensen, forbundsformand for FOA, i en pressemeddelelse. 

sygehus_1.jpg
Læs også
Hvad handler portørstrejken egentlig om?
sygehus_1.jpg
Læs også
Hvad handler portørstrejken egentlig om?

- Det er også afgørende at slå fast, at det ikke er arbejdsmangel, der kan begrunde afskedigelserne, fordi arbejdsopgaverne ikke fjernes, men fortsat skal udføres – formentlig fuldstændig som i dag," siger han.

Dermed mener FOA, at de 21 aktuelle eventuelle afskedigelser er usaglige.

De to sager hænger tæt sammen, og hos FOA er man ikke i tvivl om, hvad man håber om udfaldet.

- Vi går i Arbejdsretten for at få ret, siger forhandlingschef Jakob Bang. 


Nyhedsoverblik