Portører: Ny uddannelse er ikke god nok

Portørerne på Slagelse Sygehus er ikke trygge ved den nye uddannelse til serviceassistent.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Syv portører på Slagelse Sygehus fik onsdag et varslingsbrev fra Region Sjælland.

Her står, at de vil blive fyret, hvis de ikke uddanner sig til serviceassistenter.

quote Det er ikke noget med, at vi ikke gerne vil tage uddanelse og sådan nogle ting.

Mikael Andersen, Talsmand for portørerne på Slagelse Sygehus

Det har fået alle portørerne på Slagelse Sygehus til at nedlægge arbejdet i dag. Det samme er sket på fire andre sygehuse i regionen.

- Det er ikke noget med, at vi ikke gerne vil tage uddanelse og sådan nogle ting. Jeg synes faktisk, vi er utrolig omstillingsparate, og det viser vi også i det daglige arbejde med den alsidighed, vi udviser, siger Miakel Andersen, som er talsmand for de strejkende portører i Slagelse.

Portører: Udannelsen er ikke grundig nok

Region Sjællands hensigt med at forlange, at portører og rengøringsfolk uddanner sig til serviceassistenter, er, at de efter endt uddannelse både skal kunne gøre rent og udføre portøropgaver.

quote Portørdelen i serviceassistentuddannelsen fylder utrolig lidt.

Mikael Andersen, Talsmand for portørerne på Slagelse Sygehus

Men Mikael Andersen og hans kolleger mener ikke, at serviceassistentuddannelsen klæder eleverne nok på til at håndtere portøropgaver som fx.at assistere ved akut hjertestop på sygehuset og håndtere udadreagerende patienter og traumepatienter.

- Portørdelen i serviceassistentuddannelsen fylder utrolig lidt. Det vi ser, når vi har praktikanter ude som serviceassistent, er, at det kun et sted mellem to og fire uger, de er i praktik, og det er meget lidt som portører.

Region: Der er 30 ugers praktik

Ifølge Region Sjælland er det dog ikke korrekt.

Regionen påpeger i en mail, at uddannelsen til serviceassistent bliver individuelt sammensat ud fra en vurdering af merit og kompetencer.

Det betyder, at rengøringsassistenter får mere teori og praktik i portøropgaver, mens portører får mere teori og praktik i rengøring/service-opgaver.

Praktiktiden er i alt 30 uger  - og altså tilpasset den enkelte medarbejders erfaring. Dertil kommer efterfølgende individuel oplæring, afhængigt af arbejdsområde.

I alt 21 portører og én rengøringsassistent på regionens sygehuse fik onsdag et varslingsbreve.

Her står, at de skal påbegynde uddannelsen til serviceassistent i 2018. Holder de fast i, at de ikke vil, vil de blive opsagt.


Nyhedsoverblik