Polske arbejdere står til politianmeldelse efter razzia

Politi, SKAT og arbejdstilsynet foretog torsdag razzia på flere byggepladser. To polske arbejdere på Stevns var ikke registreret i Danmark.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

To polske arbejdere bliver muligvis politianmeldt efter en større razzia mod social dumping torsdag.

Klokken 10 indledte Midt- og Vestsjællands Politi i samarbejde med SKAT og Arbejdstilsynet en razzia på tre byggepladser i politikredsen.

Myndighederne fandt ikke grundlag for yderligere undersøgelser eller sager på to af de tre byggepladser, men på den tredje, en byggeplads i Magleby på Stevns, var alt ikke i orden.

Op til arbejdstilsynet at vurdere

Her fandt myndighederne to polske mænd, der ikke var tilmeldt det såkaldte RUT-register. RUT står for register for udenlandske tjenesteydere.

På byggepladsen stod Midt- og Vestsjællands Politi for at fastlægge de to polske mænds identiet, og det er nu op til Arbejdstilsynet at vurdere, om de to polske mænd skal anmeldes til politiet for den manglende registrering i registeret. 

Razziaen havde fokus på, om arbejdsgiverne overholder diverse love og regler i forbindelse med brug af eventuel udenlandsk arbejdskraft, og om de udenlandske arbejdere har de fornødne tilladelser til at arbejde i Danmark. 

080521aw_politiaktion.jpg
Læs også
Nabostrid: 39-årig kvinde trækker sin nabo ud af huset og vælter hende
080521aw_politiaktion.jpg
Læs også
Nabostrid: 39-årig kvinde trækker sin nabo ud af huset og vælter hende

Nyhedsoverblik