Politisk opbakning til omstridt biogasanlæg smuldrer

Først stemte Lokalisten i Holbæk Kommune for at gå videre med planerne om at placere et biogasanlæg i Snævre vest. Nu trækker listen støtten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det skabte vrede i lokalområdet, da et flertal i kommunalbestyrelsen i Holbæk Kommune den 23. januar besluttede at gå videre med, at et af landets største biogasanlæg skal placeres ved Snævre vest.

Dengang stemte Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, SF, Lokalisten og en stemme fra de radikale stemte for placeringen.

Demonstration biogas
Læs også
Trods protester:
Flertal går videre med planer om at placere biogasanlæg ved Snævre
Demonstration biogas
Læs også
Trods protester:
Flertal går videre med planer om at placere biogasanlæg ved Snævre

Socialdemokraten Christina Hvass Hansen, der selv bor i Regstrup, havde på forhånd meddelt, at hun ikke kunne støtte et biogasanlæg ved Snævre vest. Derfor blev flertallet på 18 ud af i alt 31 medlemmer i kommunalbestyrelsen.

Af nej-stemmerne var Venstre, Det Konservative Folkeparti, Enhedslisten samt to radikale medlemmer.

Men nu smuldrer den politiske opbakning til biogasanlægget. Lokallisten oplyser nemlig ifølge Nordvestnyt, at listen hverken vil lægge stemmer til de aktuelle planer om et biogasanlæg i Snævre eller et solcelleanlæg i Maglebjerg ved Svinninge.

Artiklen fortsætter under billedet.

Mette Helmer fra Regstrup var en blandt flere, der var mødt op for at demonstrere mod placeringen af biogasanlægget ved Snævre den 23. januar.
Mette Helmer fra Regstrup var en blandt flere, der var mødt op for at demonstrere mod placeringen af biogasanlægget ved Snævre den 23. januar. Foto: Ida Valsted - TV ØST

Udmeldingen fra Lokalisten kommer efter, energiselskabet Nature Energy søndag aften inviterede til borgermøde om det nye biogasanlæg i Holbæk Kommune.

Kommende renseanlæg kan tænkes ind i samlet plan

Årsagen til udmedlingen er ifølge avisen, at Lokallisten hellere ser, de kommunale ressourcer på nuværende tidspunkt lægges i at udarbejde en samlet plan for, hvor det er eller skal være muligt at udlægge arealer til CO2-reducerende energi-anlæg som vindmøller, biogasanlæg og solcelleparker.

Artiklen fortsætter under billedet.

Christina Krzyrosiak Hansen (S), borgmester i Holbæk Kommune, lovede den 23. januar at stoppe planerne om biogasprojektet, hvis der opstår problemer.
Christina Krzyrosiak Hansen (S), borgmester i Holbæk Kommune, lovede den 23. januar at stoppe planerne om biogasprojektet, hvis der opstår problemer. Foto: Ida Valsted - TV ØST

Lokallisten konkluderer, at kommunalbestyrelsen har vedtaget et arbejdsprogram, der lægger op til grøn omstilling, derfor er det ifølge listen både politisk vilje og flertal til at indføre mere miljøvenlige energiformer.

Christina Krzyrosiak Hansen
Læs også
Borgmester lover: Vi stopper stort biogasprojekt, hvis der opstår problemer
Christina Krzyrosiak Hansen
Læs også
Borgmester lover: Vi stopper stort biogasprojekt, hvis der opstår problemer

Det er placeringen af anlæggene, der skaber modstand og bekymring.

- Hvis det er hensigtsmæssigt, kan energiplanen kobles på arbejdet med den kommuneplan, som skal være klar i 2021. Desuden kan et kommende renseanlæg eventuelt tænkes ind i en samlet plan for de klimamål, kommunen er underlagt, lyder det ifølge Nordvestnyt i pressemeddelelsen fra Lokallisten.

Biogas
Læs også
Firma bag omdiskuteret biogasanlæg: - Der er ikke noget, vi holder skjult
Biogas
Læs også
Firma bag omdiskuteret biogasanlæg: - Der er ikke noget, vi holder skjult

Derfor opfordrer Lokallisten kommunalbestyrelsen til at stoppe lokalplanarbejdet for både biogasanlægget ved Snævre og solcelleanlægget i Maglebjerg.


Nyhedsoverblik