Politisk frontfigur forlader lokalpolitik

En af de helt store stemmeslugere i Holbæk Kommune stopper i politik. Det er Lokallistens Sine Agerholm, der nu siger farvel til byrådet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Frontfiguren for Lokallisten i Holbæk, Sine Agerholm, forlader lokalpolitik og flytter til Ærø.

- Min kæreste og jeg har haft brug for rent privat at få nogle lavere bo- og leveomkostninger, og der har vi haft nogle overvejelser om at flytte lidt ud i Udkantsdanmark. Og så er vores valg faldet på Ærø, fordi vi har fundet et lille idyllisk, stråtækt hus, som rummer alt det, vi godt kunne tænke os, forklarer Sine Agerholm.

Sine Agerholm har siddet i byrådet siden 2005. Her blev hun valgt ind for Socialdemokratiet, hvor hun senere blev borgmesterkandidat. 

sine_sync.jpg
Læs også
Er du socialdemokrat eller ej, Sine Agerholm?
sine_sync.jpg
Læs også
Er du socialdemokrat eller ej, Sine Agerholm?

Men på grund af uoverensstemmelser i partiet valgte hun at trække sig og sammen med en byrådskollega, dannede hun Lokallisten.

Mister stor stemmesluger

Ved kommunalvalget i november blev Lokallisten valgt ind i byrådet med tre mandater. Selv fik Sine Agerholm 1967 personlige stemmer, hvilket var det tredje højeste antal.

Lokallisten mister en stor stemmesluger, men Sine Agerholm er dog sikker på, at listen nok skal klare sig uden hende.

- Jeg er fuld af optimisme, nu har Lokallisten 3,5 år i byrådet til at arbejde, og det er min oplevelse, at folk er ved at være lidt trætte af det ideologiske partipolitik og gerne vil vælge nogle politikere, som har fokus på de lokale udfordringer og problemstillinger, siger Sine Agerholm.

Allerede onsdag deltager Sine Agerholm i sit sidste møde i kommunalbestyrelsen. Her skal hendes udtræden formelt godkendes.

Finn Martensen, der er formand for Lokallisten, vil afløse Sine Agerholm i byrådet, og Susanne Utoft overtgaer formandsposten for Udvalget for Børn og Skole.

 


Nyhedsoverblik