Politikere vil slå upopulært skoledistrikt sammen med nabodistriktet

Udvalg skal tage stilling til om Østre Skole og Lindeskovskolen i Nykøbing Falster skal lægges sammen til et enkelt skoledistrikt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

TV ØST har tidligere fortalt, hvordan mange forældre i Lindeskovskolens skoledistrikt har søgt om at få deres børn på Østre Skole.

80 procent af eleverne på Lindeskovskolen har en anden etnisk baggrund end dansk, og mange forældre fra skolens distrikt søger om at få deres børn på naboskolen Østre Skole.

Læs også
Politikere nægter at flytte børn fra upopulær skole
Læs også
Politikere nægter at flytte børn fra upopulær skole

Tidligere har man forsøgt at løse udfordringerne gennem dispensationer, men Børne, Familie og Uddannelsesudvalget i Guldborgsund Kommune ønsker nu at lave varige ændringer i skoledistrikterne.

En skole til de små og en til de store

Der skal skabes større sammenhængskraft på hele Østerbro, og derfor foreslår udvalget nu at lægge Østre Skoles og Lindeskovskolens distrikter sammen til ét samlet skoledistrikt.

Sådan skriver Guldborgsund Kommune i en pressemeddelelse.

I forslaget bliver der lagt op til, at eleverne skal fordeles på de to skoler efter årgang, så de små klasser er i den ene skolebygning, mens de store elever er i den anden. Hvis forslaget vedtages, bliver det med virkning fra skoleåret 2020/2021.  

Østre Skole Nykøbing Falster
Læs også
Byråd sagde nej: Nu får 27 børn alligevel plads på Østre Skole
Østre Skole Nykøbing Falster
Læs også
Byråd sagde nej: Nu får 27 børn alligevel plads på Østre Skole

- Det er jo et forsøg på at imødekomme de forældre, der hvert år desværre massivt fravælger Lindeskovskolen og har udfordringer med at få plads på Østre Skole, og så er det for at få bragt procenten af tosprogede ned i de enkelte klasser, siger Simon Hansen (S), der er formand for Børne, Familie og Uddannelsesudvalget i Guldborgsund Kommune, til TV ØST.

Han fortæller, at det endnu ikke er afgjort, hvilken af skolerne, de yngste børn skal gå på, og hvor de ældste klasser skal være. 

- Det skal vi have nogle bud på fra skolebestyrelserne og fra medarbejderne, siger udvalgsformanden.

- Det er de meget bedre til at komme med nogle bud på, end vi er som politikere, siger Simon Hansen.

Børne, Familie og Uddannelsesudvalget vil behandle høringssvarene på udvalgets møde i maj måned. Herefter vil udvalget indstille en beslutning til byrådet.


Nyhedsoverblik