Politikere klager til statsadvokaten: Vi bliver mistænkeliggjort i lækagesag

11 politikere fra Slagelse Kommune har klaget til Statsadvokaten, efter politiet har standset efterforskningen af en lækagesag fra kommunen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En henlæggelse af en lækagesag fra Slagelse Kommune – og en efterfølgende konstatering af, at der trods henlæggelsen er foretaget et læk af fortrolige oplysninger fra byrådspolitikere i Slagelse Kommune bliver nu en sag for Statsadvokaten i København. Det skriver Sjællandske.

11 politikere i kommunen står bag klagen, der kritiserer formuleringerne i forbindelse med henlæggelsen af sagen. De mener, at de som politikere bliver hængt ud i sagen – og mener, at politiet bør gøre mere i en så alvorlig sag, så tavshedspligten i fremtiden bliver overholdt.

Helle Blak
Læs også
Byråd politianmeldt for brud på tavshedspligt: Nu opgiver politiet sagen
Helle Blak
Læs også
Byråd politianmeldt for brud på tavshedspligt: Nu opgiver politiet sagen

Sagen bunder i en sag fra marts 2017, hvor SFs byrådspolitiker Helle Blak blev fyret af kommunen som leder af Rosenkildegårdens Ungdomscafé på baggrund af mistanke om økonomisk rod. Bagefter blev det fortrolige grundlag for fyringen lækket til blandt Sjællandske, B.T. og TV ØST. Byrådspolitikeren blev efterfølgende renset for anklagerne af politiet og fik efterfølgende en godtgørelse som led i et forlig med kommunen.

Den tidligere borgmester Sten Knuth (V) anmeldte på baggrund af lækagen hele byrådet til politiet, og flere politikere blev efterfølgende afhørt. Sten Knuth er blandt de politikere, der nu har klaget til Statsadvokaten.

 


Nyhedsoverblik