Politikere i Næstved skal diskutere: Skal havnen flyttes?

Havnen i Næstved ser fordele i at flytte industrihavnen ud af byen. Nu skal politikerne forholde sig til ideen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Skal industrihavnen flyttes ud af Næstved til en placering på Ydernæs  - langt ude af byen?

Det skal politikerne i Næstved nu forholde sig til, efter havnens bestyrelse har bedt om lov til at undersøge de økonomiske forhold ved en flytning nærmere. Det skriver Sjællandske.

Næstved Havn ejes af politikerne, og det er derfor politikerne, der skal forholde sig til planerne om en flytning af havnen.

Planen er, at havnen i stedet skal ligge i den alleryderste del af kanalen til Næstved. Kanalen skal derefter udvides på stedet, ligesom der så skal bygges nye kajer på stedet.

Artiklen fortsætter under billedet.

Her er tanken at Næstved Havn skal ligge.
Her er tanken at Næstved Havn skal ligge. Foto: © OpenStreetMap-bidragsydere (CC BY-SA).

Kun på idéplan

Flytningen af havnen er endnu kun på idéplan. Skal man gå videre med planerne, så skal der også udarbejdes VVM-redegørelser og laves detaljerede lokalplaner – det vil i givet fald først komme i en senere fase.

Hvis havnen skal flyttes, er planen, at den skal ligge på Ydernæs – den allerførste del af kanalen mod Næstved. Der ligger en sejlklub i dag og et stort rensningsanlæg. Det nye havneområde skal ligge mellem sejlklubben og rensningsanlægget. Det gør sejladsen til havnen lettere end i dag – men kræver stadig, at skibene skal igennem Karrebæk Fjord, før de ankommer til havnen.

Næstved Havn åbnede i 1937, efter kanalen til byen var blevet kraftigt udvidet. Officielt slog havnen dørene op året efter, da kongen besøgte byen. Kanalen er forbundet med Susåen.


Nyhedsoverblik