Politiets teori: Bilbrande og rambuktyveri hænger sammen

Nattens bilbrande i Slagelse og rambuktyveriet hos guldsmeden i Sorø kan ifølge politiet hænge sammen og være en afledningsmanøvre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Alting bliver undersøgt af Lokalpolitiet i Slagelse.

Derfor kan to bilbrande omkring klokken 00.17 og klokken 01.43 i nat muligvis hænge sammen med et rambuktyveri i en guldsmedeforretning i Sorø klokken 01.44.

Det fortæller vicepolitiinspektør ved lokalpolitiet i Slagelse, Allan Holm, til TV ØST.

- Det er selvfølgelig en tanke, der har strejfet os, at det ville være en slags afledningsmanøvre, siger Allan Holm og tilføjer:

- Det indgår i vores videre efterforskning, da vi ikke kan afvise, at der en sammenhæng med rambuktyveriet.   

Skader for 200.000 kroner

Tyvene, der i nat kørte en traktor med frontlæsser ind i en guldsmeden, slap ifølge indehaveren primært af sted med attrap vielsesringe. Nu venter det store oprydningsarbejde.  

Det voldsomme rambuktyveri kan vise sig at blive en dyr omgang, når skaderne skal forberedes. Lige nu går den lokale glarmester og tømrer rundt i butikken i Sorø for at udbedre skaderne fra i nat.

-Der er blevet smadret for en hulens masse penge. Bare vores panserglas i facaden koster cirka 50.000 krone, så der er nok skader for omkring 200.000 kroner, siger Bettina Troest.

Politiet efterlyser vidner  

Politiets teknikere undersøger lige nu stedet og forsøger at danne sig et overblik.

- Vi efterlyser vidner, som kan have set noget mistænkeligt omkring klokken 02.00 i nat. Det er lidt usædvanligt, at en frontlæsser kører gennem byen midt om natten, så nogen må have set noget, siger Stefan Jensen, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Har man oplysninger i sagen, kan man kontakte politiet på telefon: 1-1-4.   


Nyhedsoverblik