Politiet styrker indsats mod ulovlig, udenlandsk arbejdskraft

Myndighederne vil social dumping til livs med løbende kontrol af virksomheder med udenlandsk arbejdskraft.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Når udenlandske arbejdere bliver underbetalt af danske virksomheder, skaber det uretfærdige konkurrencevilkår på arbejdsmarkedet.

Derfor vil myndighederne i højere grad gennemføre kontroller af danske arbejdspladser i den kommende tid. Det sker som et led i en styrket indsats mod ulovlig arbejdskraft og social dumping.

Også i vores område har man fokus på at komme den ulovlige, udenlandske arbejdskraft til livs.

Artiklen fortsætter under faktaboksen.

Social dumping

Social dumping er et udtryk der bruges om en række forskellige fænomener. Fællesnævneren er at disse fænomener på den ene eller anden måde sætter arbejdstagernes løn- og arbejdsvilkår under pres eller undergraver de institutioner, der er med til at opretholde disse vilkår.

For eksempel bruges begrebet social dumping også om situationer, hvor udenlandske virksomheder udfører opgaver i Danmark uden at leve op til danske love og regler om fx SKAT, arbejdsmiljø eller social sikring

Kontrol af flere virksomheder

I løbet af onsdagen foretog Midt- og Vestsjællands Politis udlændingeafdeling kontrol af forskellige virksomheder i regionen.

I Odsherred fik en genbrugsvirksomhed besøg, ligesom en byggeplads i Kalundborg og to byggepladser i Ringsted også blev undersøgt. I Roskilde fik et firma i autobranchen også besøg.

Kontrollerne blev gennemført i samarbejde med Arbejdstilsynet, Skattestyrelsen og Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI).

Under kontrollerne blev arbejdsforholdene for flere udenlandske medarbejdere, heriblandt tyrkere, en græker, tre bulgarer og tre litauer, undersøgt. Her var dog ingen knas med medarbejderes arbejdsmæssige forhold.


Nyhedsoverblik