Politiet opretter særlig gruppe til at jagte indbrudstyve

Midt- og Vestsjællands Politi har etableret en kredsdækkende indbrudsgruppe, der går målrettet efter indbrudstyve.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det bliver sværere at være indbrudstyv i Midt- og Vestsjællands Politikreds.

Politiet har nemlig den 1. februar oprettet en kredsdækkende indbrudsgruppe, der går målrettet efter de indbrudstyve, som plager forskellige lokalområder i politikredsen. 

- Indbrudskriminaliteten har været støt faldende i politikredsen gennem en årrække som følge af en lang række gode og forebyggende initiativer. Borgerne er generelt også begyndt at sikre deres hjem mod indbrud i langt højere grad end tidligere, hvilket er rigtig positivt, udtaler vicepolitiinspektør Bjørke Kierkegaard, der er leder af Efterforskningsafdelingen i Midt- og Vestsjællands Politi, i en pressemeddelelse.

quote Der begås stadig for mange indbrud i politikredsen, og det er meget ubehageligt for de borgere, det går ud over

Bjørke Kierkegaard, leder af Efterforskningsafdelingen i Midt- og Vestsjællands Politi

- Men der begås stadig for mange indbrud i politikredsen, og det er meget ubehageligt for de borgere, det går ud over. Bekæmpelse af indbrudskriminalitet sker bedst i et tæt samarbejde mellem borgeren og politiet – og derfor håber vi også, at politikredsens borgere vil tage godt imod den nye gruppe.

Politiet vil gerne høre om det, hvis borgere i politikredsen ligger inde med konkret viden eller mistanke om indbrudskriminelle eller hælere.

- Så tager vi fat om det med det samme, tilføjer Bjørke Kierkegaard.

Skal øge trygheden i politikredsen

Bjørke Kierkegaard håber, at politiet med sin særlige indbrudsgruppe kan øge trygheden i politikredsen.

- Målet er, at vi med dette initiativ kan være med til at anholde, sigte og retsforfølge de gerningsmænd, der stadig helt eller delvist ernærer sig ved at forøve indbrudskriminalitet eller omsætter hælervarer – så de kan blive stillet sig til ansvar for deres gerninger - og at vi derigennem kan skabe endnu større tryghed for politikredsens borgere, siger han.

koben-digi.jpg
Læs også
S vil bekæmpe indbrud med overvågning og hårdere straf
koben-digi.jpg
Læs også
S vil bekæmpe indbrud med overvågning og hårdere straf

Indbrudsgruppen får hele politikredsen som arbejdsområde og kan indsættes hvor som helst og når som helst, hvis et område rammes af indbrudskriminalitet. 

Gruppen er sammensat af meget erfarne politifolk, der ud over fokus på indbrud også vil have et særligt fokus på omrejsende kriminelle grupper og på de hælere, der aftager og omsætter tyvekoster, uanset om det er tale om afsætning af koster på nettet, i auktionsbranchen eller til private aktører. 


Nyhedsoverblik