Det vi har sammen

Politiet om forsvundne sejlere: Svært at se, hvad vi mere kan gøre

Politiet har haft gang i en omfattende eftersøgning efter de to sejlere, der forsvandt efter en sejltur i Faxe Bugt onsdag i sidste uge. Foto: Torkild Svane Kraft

En omfattende eftersøgning har været i gang i flere dage for at finde to sejlere i Faxe Bugt. Men nu er der ikke meget mere at gøre, mener politiet.

I flere dage har politi, Søværnet og lokale ledt efter to sejlere i Faxe-bugten uden held.

Nu er der foreløbig ikke meget mere, man kan gøre. Det oplyser vagtchef hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST tirsdag morgen.

Man kan kaste en mønt i luften og sige: "Skal vi lede her?". Fordi vi har jo ikke noget konkret sted at lede

Anders Mikkelsen, vagtchef, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

- Det er svært at se, hvad man skal gøre mere på nuværende tidspunkt. Det, vi selvfølgelig reagerer på, det er hvis der bliver fundet et eller andet, så har vi måske noget mere at gå efter, siger vagtchef Anders Mikkelsen.

De to sejlere på 38 og 50 år sejlede ud onsdag aften fra havnen i Faxe Ladeplads. Torsdag fik politiet anmeldelsen om, at de to sejlere var savnede. 

Læs også Stor eftersøgning i Faxe Bugt: Sejlere stadig sporløst forsvundet

Siden har eftersøgningen været i gang.

- Der har været ganske omfattende eftersøgning siden torsdag, da de bliver meldt savnet, og så har der været eftersøgning på vandet hele fredagen og også på land. Lørdag blev der også foretaget en overflyvning, fordi nogen mente at have set noget, siger Anders Mikkelsen.

Ingen redningsveste

Men der er gået mange dage, og derfor er håbet svundet meget for at finde de to sejlere.

- De forsvinder onsdag aften klokken 21, og man starter først eftersøgningen, efter man har fået henvendelsen torsdag eftermiddag. Og er man faldet i vandet, så er det jo rigtig lang tid at være i koldt vand uden nogen former for redningsudstyr, altså dragter eller redningsvest, siger vagtchef Anders Mikkelsen og tilføjer, at de to mænd ikke har været iført redningsveste.

- De har ikke været klædt i redningsvest eller andet sikkerhedsudstyr af nogen art, siger han.

Eftersøgningen er nu overgået til lokalpolitiet. Men vagtchefen forventer ikke, der er meget mere at gøre.

- Man kan kaste en mønt i luften og sige: "Skal vi lede her?". Fordi vi har jo ikke noget konkret sted at lede. De er selvfølgelig forsvundet i Faxe Bugt, men hvor ved vi ikke, siger han.

- Jeg forventer ikke, at der er meget andet, man kan gøre, siger vagtchefen.

Læs også Håbet for at finde forsvundne sejlere svinder

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App