Politiet holder nøje øje med omstridt træpillefirma

Antallet af anmeldelser mod firmaet Træpillespecialisten stiger. Nu holder politiet nøje øje med firmaet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Kunderne raser mod hjemmesiden Træpillespecialisten, som de mener, har snydt dem for både varer og penge. Samtidig vokser antallet af anmeldelser hos politiet.

Hos afdelingen for økonomisk kriminalitet hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har man nu modtaget 16 anmelder om firmaet Træpillespecialisten, som i længere tid har solgt træpiller til kunder over hele landet til aldeles billige priser.

Det fortæller afdelingsleder, Johannes Skree-Lassen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. 

- Vi får løbende anmeldelser. I går fik endnu en, så vi er oppe på 16 anmeldelser på nuværende tidspunkt, siger Johannes Skree-Lassen, til TV ØST.

Mistankegrundlag endn ikke til stede

Politiet moniterer stadig området, fordi mistankegrundlaget for bedrageri endnu er ikke til stede, forklarer Johannes Skree-Lassen.

- Det betyder, at vi holder nøje øje med firmaet, og om der skulle være varianter af de her fremgangsmåder. Og selvfølgelig på et tidspunkt, når antallet af anmelder er oppe på et stort niveau, gør det indtryk på os, og så bliver vi nødt til at kigge nærmere på det, Johannes Skree-Lassen

- Men, forsætter Johannes Skree-Lassen, rent juridisk er vi ikke der endnu, hvor der er belæg for at mistænke firmaet.

Hvor mange anmeldelser, der helt konkret skal til, kan afdelingslederen dog ikke sætte tal på. Det er til gengæld situationen, der vil afgøre det, forklarer Johannes Skree-Lassen.

Får tilbudt varer til langt ud halv pris

Den typiske anmeldelse lyder ifølge Johannes Skree-Lassen på en tidligere kunde, som har gennemført er succesfuld handel.

Derefter bliver kunden kontaktet af en sælger fra firmaet med et særdels godt tilbud, fordi virksomheden angiveligt er kommet i besiddelse et større vareparti, som man gerne vil sælge til de faste kunder.

-Så far man tilbudt varen til langt under halv pris, og det gør, når man nu er tryg ved firmaet, at man bliver fristet til at købe mere, end man umildbart har brug for, siger Johannes Skree-Lassen.

-Men med i tilbuddet hører også, at man skal betale forud, tilføjer han.

Facebookgruppe snydt for over 600.000 kroner

På Facebook har over 70 personer samlet sig en fælles gruppe og vil nu forsøge at få deres penge tilbage.

Ifølge administratoren på siden er alle medlemmer blevet snydt for deres penge gennem bestillinger af træpiller.

Samlet set har siden medlemmer over 600.000 kroner til gode hos virksomheden, lyder buddet.

TV ØST har flere gange forsøgt at kontakte folkene bag træpillefirmaet, men uden held. Ifølge advokat Erbil Kaya mener hans klienter - ejerne bag træpillefirmaet  - ikke, at have gjort noget ulovligt.

- Mine klienter nægter sig skyldige, og det gør de,  fordi de ikke har foretaget sig noget for at bedrage folk. Det er vigtigt for dem at fastslå, og den ene af klienterne har også besøgt politiet i går for at fortælle dem om sammenhængen og sin version af historien, fortalte Erbil Kaya onsdag.


Nyhedsoverblik