Politiet hjælper med at løse nabostridigheder

Hækken ind til naboen er ofte roden til en kedelige strid. Foto: TV ØST

Naboerne Michael Thomson og Thor Nørgaard fra Sandved nær Næstved stod tidligere frem i TV ØST og fortalte om deres strid om farven på et plankeværk. Foto: TV ØST

1 af 2

Risikoen for eskalerende nabokonflikter bliver stoppet af politiet, der i større grad bruger konfliktråd til at løse lurende stridigheder.

Politiets Konfliktråd, der er bedst kendt for at arrangere måder mellem offer og gerningsmand, er blevet en væsentlig brik i forebyggelsen mod husspektakler og nabostridigheder.

Det fortæller P4 Sjælland.   

Især Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har mange erfaringer med nabokonflikter, som ifølge P4 Sjælland er blevet løst med det særlige konfliktråd.

- Vores mæglere har løst 30 års nabostridigheder, hvor parterne simpelthen ikke har kunnet døje hinanden, men det kan de nu, siger konfliktrådskoordinatorer i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Sasha Nielsen, til radioen.

I alt havde Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi 80 konfliktråd sidste år. Hos nabo kredsen oplyser Midt- og Vestsjælland, at deres konflikthåndtering er en succes.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App