Frygter målrettet angreb: Politiet forlænger opholdsforbud i omstridt rockerborg

Politiet har besluttet at forlænge det opholdsforbud, der forbyder Bandidos at opholde sig i klubhuset i Holbæk

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Politiet har besluttet at forlænge det opholdsforbud, der forbyder rockergruppen Bandidos at opholde sig i klubhuset på Østerstræde 4 i Holbæk.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

quote Der kan ske et nyt angreb

Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Opholdsforbuddet forlænges indtil videre i syv dage frem til torsdag den 29. november 2018 klokken 17.00.

Politiet frygter et angreb

Siden begyndelsen af oktober har Holbæk været centrum for en bandekonflikt mellem Bandidos og en ifølge politiet uorganiseret bandegruppering fra boligområdet Vangkvarteret.

Bandidos’ klubhus er i den forbindelse tidligere blevet angrebet. Det skete blandt andet den 14. oktober 2018 med molotovcocktails og den 25. oktober 2018 med en håndgranat.

Læs også
Bandidos forlader omstridt rockerborg i Holbæk
Læs også
Bandidos forlader omstridt rockerborg i Holbæk

Politiet har derfor valgt at forlænge opholdsforbuddet, fordi man frygter, at der fortsat er en betydelig risiko for angreb på adressen, der kan være til fare for de omkringboende borgere.

- Vi vælger at forlænge opholdsforbuddet, fordi brugerne af huset i Østerstræde 4 ikke er flyttet ud fra adressen, derfor kan deres klubhus stadig være i farezonen for at blive angrebet af modparten i den konflikt, der har verseret i den seneste tid i Holbæk, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Artiklen fortæstter under billedet.

Rockergruppen Bandidos rømmede søndag sit klubhus på Østerstræde 4 i Holbæk.
Rockergruppen Bandidos rømmede søndag sit klubhus på Østerstræde 4 i Holbæk. Foto: Michael Johannessen

Flere medlemmer af Bandidos valgte i weekenden at rømme klubhuset i det centrale Holbæk, hvilket politiet gav dem en særlige tilladelse til.

Fulgte situationen tæt

Politiet var derfor til stede ved Østerstræde 4 både lørdag og søndag, hvor beboerne midlertidigt havde fået tilladelse til at opholde sig på ejendommen for at pakke ned.

Her fulgte politiet situationen omkring fraflytningen nøje, som ifølge politiet foregik roligt.

Brand ved Bandidos i Holbæk
Læs også
Få overblikket:
Det ved vi om bandekonflikten i Holbæk
Brand ved Bandidos i Holbæk
Læs også
Få overblikket:
Det ved vi om bandekonflikten i Holbæk

Men Bandidos mangler dog stadig at hente det sidste flyttelæs, hvilket kræver en ny tilladelse for at hente. Derfor vurderer politiet, at der kan ske et nyt, målrettet angreb mod rockerborgen.

- I og med at en af parterne i den her konflikt har et tilholdssted, så er der et konkret sted, man, set med modpartens øjne, kan rette sin vrede imod. Derfor frygter vi, at der kan ske et nyt angreb, og derfor er politiet stadig til stede ved klubhuset, siger Martin Bjerregaard.

Visitationszone udløber

Mens opholdsforbuddet forlænges, har politiet valgt lade den visitationszone, som politiet oprettede i Holbæk den 17. oktober, udløbe den 22. november ved midnat.

Artiklen fortsætter under billedet.

Visitationzonen var gældende fra den 17. oktober til og med 22. november 2018.
Visitationzonen var gældende fra den 17. oktober til og med 22. november 2018.

Politiet vurder, at det ikke er nødvendigt at forlænge visitationszonen, fordi man ved den seneste tids visitationer ikke har fundet våben eller andre effekter, der kunne medføre en forøget risiko for, at nogen ville foretage en strafbar handling, der kunne være til fare andre mennesker.

Samtidig har politiet den seneste tid truffet færre personer i visitationszonen med relation til de involverede grupperinger.


Nyhedsoverblik