Politiet efter ransagninger i Emilie-sagen: Tag hensyn til beboerne

Politiet mistænker ikke længere beboerne på to ransagede adresser i Korsør for at have noget med Emilie Mengs forsvinden at gøre og opfordrer til hensyn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er ikke længere grund til at tro, at beboerne på to ransagede adresser på Tårnborgvej i Korsør har noget med Emilie Mengs forsvinden at gøre.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse, efter de mandag mødte op på Tårnborgvej og både borede sig igennem fundamentet på to adresser, gennemsøgte husene med lytteudstyr og undsersøgte kloakkerne minutiøst.

- Efter vores omfattende ransagninger på flere adresser på Tårnborgvej i Korsør i mandags er det politiets klare opfattelse, at der ikke længere er grundlag for at opretholde mistanken mod beboerne i de ransagede huse, siger politiinspektør Kim Kliver i pressemeddelelsen.

Tag hensyn til beboere

Politiet ransagede de to adresser på Tårnborgvej, fordi de havde fået oplysninger om, at der var hørt råb og lyde fra en mulig indespærret person på adresserne. Politiet har tidligere ransaget ét af hjemmene tre gange og været der en fjerde gang for at snakke med 68-årige Finn Petersen, der bor på adressen - også på baggrund af, at en nabo angiveligt havde hørt skrig fra en kvinde, som råbte efter sin mor.

- Men vi kan altså slå fast, at der intet blev fundet af interesse i forhold til Emilie Mengs forsvinden på adresserne på Tårnborgvej. Derfor henstiller vi til, at der tages hensyn til beboerne på de ransagede adresser, siger Kim Kliver.

Får aktindsigt fredag

Politiet har udsendt pressemeddelelsen, efter Retten i Næstved onsdag besluttede, at Ritzau, TV 2 og BT skal have aktindsigt i baggrunden for ransagningskendelsen. I den forbindelse kom det nemlig frem, at politiet fik lov til at ransage hjemmene, fordi de havde begrundet mistanke mod  beboerne på de ransagede adresser. Først fredag får pressen dog indsigt i, præcis hvorfor politiet mistænkte de to.

Emilie Meng forsvandt for over tre måneder siden, efter hun havde været i byen med to veninder. Ingen har set eller hørt fra hende siden 10. juli klokken 04.00.


Nyhedsoverblik