To restaurantejere fra Sjælland sigtet for menneskehandel

To personer fra Sjælland er blevet anholdt og sigtet for paragraf om menneskehandel. De har ifølge sigtelsen udnyttet udenlandske statsborgere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Torsdag slog politiet til på flere adresser rundt omkring i Danmark i forbindelse med en omfattende aktion mod menneskehandel. Aktionen sker som et led i en fælles europæisk indsats koordineret af Europol.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

- Vi har anholdt to restauratører i vores politikreds, som også har restauranter i Jylland, siger leder af aktionen vicepolitiinspektør Jan Schmidt fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

De er nu sigtet for overtrædelse af Straffelovens § 262a, som drejer sig om menneskehandel.

- Jeg er meget tilfreds med vores indsats i dag. Det er vigtigt, at vi bliver ved at sætte fokus på menneskehandel og tvangsarbejde, så vi sender et signal til bagmændene om, at det ikke er acceptabelt, siger Jan Schmidt.

Aktionen er sket i samarbejde mellem SKAT, SIRI, AT, Center Mod Menneskehandel samt politikredsene Sydsjællands og Lolland-Falster Politi, Østjyllands Politi, Sydøstjyllands Politi, Midt- og Vestjyllands Politi og Syd og Sønderjyllands Politi. 

150225holeby.jpg
Læs også
Stor sag om menneskehandel er første af sin slags
150225holeby.jpg
Læs også
Stor sag om menneskehandel er første af sin slags

I løbet af dagen har politiet været inde på flere adresser for at undersøge, om der for eksempel er arbejdsgivere eller lignende, som kunne mistænkes for udnyttelse, vold, tvang eller afpresning af personer, der arbejder på stederne.

- Vi har samlet en masse materiale i form af computere, telefoner og kontoudskrift, som vi nu skal undersøgenærmere. Vi skal også i gang med at afhøre, siger Jan Schmidt.

- Vi har en god sag , som vi kan forfølge, men det kræver en stor del efterforskning, tilføjer Jan Schmidt.

Politiet har desuden undersøgt for, om personerne opholder sig lovligt i landet.


Nyhedsoverblik