Politiet analyserer enorme mængder teledata i Emilie Meng-sagen

Motorvej og jernbanenet har givet politiet en masse teleoplysninger i Emilie Meng-sagen. Oplysningerne kan være med til at udpege gerningsmanden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Efter offentliggørelsen af nye oplysninger i sagen om Emilie Mengs forsvinden, har Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi modtaget over 75 henvendelser i sagen.

Dem er politiet i gang med at undersøge og forholde sig til, blandt andet ved at sammenholde oplysningerne med den telefontrafik, der har været i området den morgen, Emilie Meng forsvandt.

Læs også
Politiet har fået 75 henvendelser efter nye oplysninger i Emilie Meng-sagen
Læs også
Politiet har fået 75 henvendelser efter nye oplysninger i Emilie Meng-sagen

Vicepolitiinspektør fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi, Søren Ravn-Nielsen, oplyser til TV ØST, at det ikke er nyt at kortlægge teletrafikken. Det er dog et væsentligt element i efterforskningen, der kan være med til at udpege gerningsmanden.

- Vi kortlægger den teletrafik, der har været, og så holder vi de henvendelser, vi har fået, oppe imod det. Det er jo selvfølgelig i håb om, at der er nogle oplysninger, der bringer os videre i efterforskningen. Dybest set handler det om at pågribe gerningsmanden, siger Søren Ravn-Nielsen.

Store mængder data

quote Man skal være opmærksom på, at det er meget store mængder data, fordi motorvejen går lige forbi Korsør og Borup, og det gør jernbanen også

Søren Ravn-Nielsen, Vicepolitiinspektør fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi

For at komme nærmere gerningsmanden kortlægger og analyserer politiet de enorme mængder telekommunikation. Men det er ikke nemt på den lange strækning mellem Korsør og Borup, fordi masterne opfanger data både fra motorvejen og jernbanenettet i nærheden.

- Vi kan ikke gå i detaljer, men det, der interesserer os, er teletrafikken henholdsvis i Korsør og i Borup. Men man skal være opmærksom på, at det er meget store mængder data, fordi motorvejen går lige forbi Korsør og Borup, og det gør jernbanen også, siger vicepolitiinspektøren.

Emilie Meng
Læs også
Mysteriet om Emilie Meng - dag for dag
Emilie Meng
Læs også
Mysteriet om Emilie Meng - dag for dag

Netop denne strækning er interessant for politiet, fordi Emilie Meng senest blev set i live på Korsør station den 10. juli 2016, mens hendes lig blev fundet i en sø ved Regnemarks Bakke nær Borup juleaftensdag sidste år.

Politiet er på nuværende tidspunkt i gang med at kigge de 75 nye henvendelser i sagen. Dem holder de op imod den øvrige efterforskning, men Søren Ravn-Nielsen oplyser til TV ØST, at politiet endnu ikke kan sige noget om, hvorvidt det bringer dem videre i efterforskningen. 


Nyhedsoverblik