Politiet advarer: Farlig trend har spredt sig

Efter flere tilfælde advarer politiet nu bilister om, at de skal tjekke, om deres hjul er blevet løsnet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er næsten utænkeligt, at nogen vil gøre det, men Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi har nu set flere tilfælde af, at nogen løsner fremmedes bilhjul.

Det oplyser vagtchef Henrik Karlsen.

- Vi har haft tre tilfælde i går i Slagelse-området, siger han.

At løsne boltene på et bilhjul er potentielt meget farligt, da hjulet kan hoppe af, så man mister herredømmet over bilen og på den måde kan ende i en ulykke.

Trenden, hvis man kan kalde det det, er ikke helt ny og er i de seneste uger set i Roskilde- såvel som Køge-området. I marts oplevede DF-politikeren Daniel Nørhave i Ringsted, at nogle havde fjernet boltene på hans bilhjul.

Op til otte års fængsel

For nylig oplevede en ung pige også, at nogen havde fjernet møtrikkerne på hendes cykelfordæk, men hun opdagede det heldigvis, før hun begyndte at køre. Det skete også i Slagelse.

I de tre tilfælde torsdag er der heldigvis ikke kommet nogen tilskade, da chaufførerne opdagede hærværket, inden det gik galt.

Henrik Carlsen oplyser, at bliver man taget i at løsne folk bilhjul, bliver man sigtet efter straffelovens paragraf 252 for at forvolde fare for personers liv og førlighed, og strafferammen er på otte år.


Nyhedsoverblik