Politidirektør: Politiet er ikke lallende amatører

Den 40-årige forretningsmand Henrik Haugberg Madsen forsvandt i 2010 fra Enø. To mænd er idømt lange fængselsstraffe for drabet, selv om der aldrig er fundet et lig. Foto: TV ØST

​Politidirektøren ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi tager nu til genmæle i forbindelse med TV 2's dokumentarserie Drabet uden lig.

Politidirektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Lene Frank, tager nu til genmæle i forbindelse med TV 2's dokumentarserie Drabet uden lig.

Politiet har ikke villet medvirke i serien, og derfor er det første gang, at Lene Frank kommenterer seriens forløb.

- Vi valgte helt bevidst ikke at medvirke, da der er tale om en straffesag, som er afsluttet i byretten og stadfæstet af landsretten. Vi har rigeligt at gøre med uopklarede sager, og derfor ville vi ikke medvirke i en afsluttet straffesag, siger Lene Frank til Sjællandske.

Lene Frank siger selv, at hun kontakter avisen for at genrejse borgernes tillid til politiets arbejde i lokalområdet.

Vores efterforskere leverer hver dag et knaldhamrende dygtigt stykke arbejde. Derfor er der ingen grund til at fremstille dem og deres arbejde som amatøragtigt

Lene Frank, politidirektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

- Vores efterforskere leverer hver dag et knaldhamrende dygtigt stykke arbejde. Derfor er der ingen grund til at fremstille dem og deres arbejde som amatøragtigt, siger Lene Frank.

Lene Frank: Der bliver sået tvivl om politiets efterforskning

I seriens seneste afsnit offentliggjorde TV2, at de havde fundet en varevogn med blod fra den forsvundne Henrik Haugberg Madsen - en vogn som politiet aldrig fandt undervejs i efterforskningen.

- Jeg anerkender, at der er tale om et fint stykke arbejde, at varevognen nu er fundet og overdraget til politiet. Men reelt er der jo tale om en ikke-historie, for i seriens første afsnit bliver der sået tvivl om politiets efterforskning og om, hvorvidt de to dømte (Bo Madsen og Claus Stokholm Larsen red.) er uskyldigt dømt, og så leverer tv-stationen selv det afgørende bevis, der understøtter politiets og anklagemyndighedens bevisførelse i sagen. Det er presseetisk tvivlsomt, siger Lene Frank. 

Læs også Nyt bevis i drabssag: Tv-hold finder bil med blod

Netop fundet af varevognen med blodspor og uigendriveligt DNA-bevismateriale i seriens seneste afsnit efterlader ingen tvivl hos Henrik Haugberg Madsens familie om, at Bo Madsen og Claus Stokholm Larsen er skyldige i drabet på den 40-årige forretningsmand og familiefar.

- Nu har vi endelig fået et bevis for, at han ikke er hos os mere. Det er hans blod. På den måde kan vi se fremad. Det er egentlig først nu, vi kan det, siger Hauberg Madsens datter, Stephanie Riisbjerg, til tv-stationen.

Jacob Kragelund, der er manden bag TV 2-dokumentaren Drabet uden lig, afviser kritikken fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Han er ked af, at politiet har den opfattelse, men han tilbageviser kritikken. Han står fuldt ud inde for programmerne. Han mener bestemt ikke, at man kan kalde dokumentaren presseetisk tvivlsom.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App