Politi: Tiltalte bag skudepisode har relation til Hells Angels

Anklagemyndigheden mener, at en skudepisode uden for en tatovørforretning i Næstved bunder i en kamp mellem to rockerbander

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Selv afviser de tiltalte hårdnakket, at de har relationer til en rockerklub. Det samme gør offeret, der blev skudt i benet, mens han sad og nød en øl i forårssolen sammen med sin fætter udenfor tatovørforretningen Don’t Fear Ink i Næstved den 20. april sidste år. 

Men politiet mener noget andet.

dont fear ink
Læs også
Pistolmand spurgte til skudoffers navn, før han skød
dont fear ink
Læs også
Pistolmand spurgte til skudoffers navn, før han skød

Under dagens retsmøde i retssal 6 i Retten i Næstved afhørte anklager Siw Olsen en betjent, der arbejder med at overvåge rocker- og bandemiljøet i Sydsjællands og Lolland-Falsters politikreds. 

Under afhøringen kom det frem, at politiet har overvåget og registreret de tiltalte før skyderiet. Ikke, fordi de var mistænkt for noget specielt, men som almindelig overvågning af rockermiljøet.

Betjenten, der afgav vidneforklaring, mener derfor at vide, at begge tiltalte har tilknytning til Hells Angels støttegruppe Asgardians 89 - i modsætning til, hvad de selv forklarer. Støttegruppen har blandt andet stået for salg af narkotika for Hells Angels i Næstved, forklarede betjenten. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Sådan så der ud i Næstved efter skyderiet - svært bevæbnet politi var på stedet.
Sådan så der ud i Næstved efter skyderiet - svært bevæbnet politi var på stedet. Foto: Per Rasmussen

Kørte til Tyskland med medlem af AK81

Anklageren fremlagde desuden en korrespondance på Messenger mellem et medlem af Asgardians 89 og den ene tiltalte i sagen, hvor de konsekvent kalder hinanden for “bro”. 

quote Hvis man bruger ordet “bro” til hinanden, er det i det her miljø ensbetydende med, at man er på den samme side

Betjent, der vidnede i retten

- Hvis man bruger ordet “bro” til hinanden, er det i det her miljø ensbetydende med, at man er på den samme side, forklarede betjenten i retten og påpegede, at den tiltalte efter skudattentatet, blev kørt til Tyskland sammen med et medlem af en anden støttegruppe til Hells Angels, AK81. 

I retten fremlagde anklageren billeder af den mand, som den tiltalte kørte til Tyskland sammen med. På billederne kan man se, at han har en tatovering på højre arm, hvor der står AK81. AK står for Altid Klar og 81 står for HA, hvor H er alfabetets 8. bogstav, og A’et det første. 

Den mand, der ifølge politiet er medlem af AK81, er stadig i udlandet, og derfor er det udelukkende hans forsvarer, der sidder med i retten. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Politiet havde også taget hundepatrulje med til at hjælpe med efterforskningen.
Politiet havde også taget hundepatrulje med til at hjælpe med efterforskningen. Foto: Per Rasmussen

Forsvareren til den tiltalte, der i sin Messenger-besked har kaldt sin kammerat for “bro” flere gange, spurgte betjenten, om han var bekendt med, at unge mennesker generelt siger “hvad så, bro?” til hinanden.

Det bekræftede betjenten, men han fastholdt, at i rocker- og bandemiljøet betyder det, at man spiller på samme hold.

quote Det er ikke uden fare. Banderne accepterer ikke, at man smykker sig med lånte fjer

Betjent, der vidnede i retten

Betjenten måtte dog medgive, at politiet under deres overvågning ikke har set den ene tiltalte i Hells Angels' klubhus, at han ikke har nogen tatoveringer, og at han heller ikke poserer med logoer fra klubben på tøjet. 

Overførte penge til eftersøgte

Anklageren fremlagde også bankudskrifter for retten. Her kunne man se, at flere af de personer, der har vidnet i sagen, har indbetalt penge til ham, der stadig gemmer sig i udlandet. Han er tiltalt for skudepisoden in absentia. Pengene blev indbetalt på mandens kærestes konto og derefter overført til ham i Marokko, hvor politiet mener, at han stadig befinder sig. 

Det er dog ikke alene de to tiltalte, der nægter at have rockerrelationer. Også skudofferet (K, red.) har overfor politiet afvist, at han skulle have relationer til rockerklubben Satudarah. 

satudarah_mc_northside.jpg
Læs også
Det ved vi om rockerklubben Satudarah
satudarah_mc_northside.jpg
Læs også
Det ved vi om rockerklubben Satudarah

Dette mente betjenten i vidneskranken dog heller ikke var korrekt. K. er flere gange blevet set sammen med medlemmer fra rockerklubben Satudarah og menes selv at være en del af støttegruppen One Blood. For eksempel har han haft logoet One Blood på sin telefon. 

I retten har skudofferet K. selv forklaret, at det havde han, fordi han synes, at “det er et flot logo”.

- Kan det egentlig ikke også være rigtigt? Kunne jeg ikke bare tage en t-shirt eller en jakke på med noget, jeg synes, er et flot logo, uden at der sker noget ved det? spurgte anklager Siw Olsen betjenten i vidneskanken.

skyderi_naestved_fra_cng1.jpg
Læs også
Tatovørs 22-årige søn var få meter fra bandeskyderi
skyderi_naestved_fra_cng1.jpg
Læs også
Tatovørs 22-årige søn var få meter fra bandeskyderi

- Det er ikke uden fare. Banderne accepterer ikke, at man smykker sig med lånte fjer, forklarede betjenten nævninge og dommere.

Næste retsmøde er på torsdag den 21 marts, hvor både anklager og forsvarere skal procedere for retten. 


Nyhedsoverblik