Politi om borgerværn: Vi prøver at være så synlige som muligt

Borgere i Svebølle har lavet et lokalt naboværn for at forebygge indbrud og anden kriminalitet. Tiltaget bliver hilst velkommen af politiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Efter en række indbrud er borgerne i Svebølle nu tyet til de sociale medier. De har oprettet et lokalt borgerværn på Facebook, hvor de advarer hinanden om mistænkelige hændelser.

En af årsagerne er blandt andet, at politiet ikke nødvendigvis kommer så meget ud i de små lokalsamfund, og derfor er borgerne nu begyndt selv at holde øje.

Læs også
Digitalt naboværn skal styrke trygheden i lokalmiljøet
Læs også
Digitalt naboværn skal styrke trygheden i lokalmiljøet

Kommunikationsansvarlig Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi understreger dog, at politiet gør, hvad de kan for at være til stede.

- Vi prøver at være så synlige som muligt i yderområderne og køre ud på patrulje. Men det er klart, at vi kommer færre gange til Svebølle end til Kalundborg, siger han til TV ØST.

quote Vi prøver at være så synlige som muligt i yderområderne og køre ud på patrulje. Men det er klart, at vi kommer færre gange til Svebølle end til Kalundborg

Carsten Andersen, Midt- og Vestsjællands Politi

Har intet imod borgerværn

Politiet har nemlig ikke uanede ressourcer, og derfor gør de meget ud af at være der, hvor der er mest brug for dem.

- Hvis der er en særlig belastning i et givent område, så kan vi sende flere patruljer derud. Vi kører også ud på almindelige patruljer lokalt, men det kan svinge fra sted til sted, hvor meget vi er der, siger Carsten Andersen.

Vagtværn
Læs også
Viceborgmester: Politiet har for få ressourcer i yderområder
Vagtværn
Læs også
Viceborgmester: Politiet har for få ressourcer i yderområder

Og netop fordi politiet ikke kan være alle vegne på én gang, så hilser de også naboværnsinitiativer som det i Svebølle velkomment.

- Det har vi intet imod. Det fungerer jo som en form for udvidet nabohjælp, og så længe man bare holder øje og kontakter politiet, hvis det er nødvendigt, så er det helt fint med os, siger Carsten Andersen og understreger.

- Det vigtigste er, at borgerne ikke begynder at agere politi. Det er derfor, vi er her.


Nyhedsoverblik