Politi og kommune beder forældre om hjælp: Hvor køber dit barn stoffer?

Odsherred Kommune og Lokalpolitiet opfordrer unge og deres forældre til at være særlig opmærksomme på stofmisbrug blandt unge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Vær opmærksom på stoffer i omløb.

Sådan lyder overskiften i et brev, der er sendt ud til forældre til de unge i Odsherred Kommune via skoleintra.

Brevet er også sendt ud til offentligheden via pressen.

- Det er en lidt utraditionel måde at henvende sig på, men vores håb er, at brevet vil give anledning til at forældrene tager en snak med deres unge om stoffer, og hvad det vil sige, at have et misbrug, siger borgmester i Odsherred, Thomas Adelskov (Soc.dem.) til TV ØST.

quote Vores håb er, at brevet vil give anledning til at forældrene tager en snak med deres unge om stoffer, og hvad det vil sige, at have et misbrug

Thomas Adelskov (Soc.dem.), borgmester i Odsherred

Stoffer er et indsatsområde

Brevet er underskrevet borgmesteren og politikommissær Per Kragh, som er leder af Lokal Forebyggelse.

De opfordrer sammen folk til at være ekstra opmærksomme på problemer med hash og andre stoffer, og hvis man har set eller hørt om køb og salg af stoffer, skal man ringe til politiet.

- Vi vil prøve at italesætte problemer med stoffer og unge mere offentligt, end man måske gør i andre kommuner. Det er ikke fordi, vi har et særligt problem med stoffer i Odsherred Kommune, men unge og stoffer er et indsatsområde i hele politikredsen, og det følger vi op på på denne måde, siger politikommissær Per Kragh.

Brevet opfordrer også unge og deres forældre til at kontakte kulturinstitutionen, Ung i Odsherred, hvis man som ung er ved at komme ud i et misbrug, eller hvis man ved noget om, hvor salget af stoffer foregår.

Ring med med oplysninger 

Leder af Ung i Odsherred, Louise Nordlund håber, at forældre eller unge vil ringe til Ung i Odsherred, hvis de har oplysninger om stofmisbrug eller salg af stoffer:

- For nogen kan det måske virke uoverskueligt at finde ud af, hvor man skal ringe hen i kommunen, hvis man tror ens barn er på vej ud i problemer. Der kan vi være dem, der ligesom sikrer, at der er én tydelig indgang til systemet, siger hun.

Alle kan finde hash

Hun fortæller, at problemer med misbrug ikke er noget, de ser konkret hos Ung i Odsherred.

- Men vi oplever, at man i hvert fald godt ved, hvor man skaffer hash, fortæller hun.

Ung i Odsherred og Ungeenheden i Odsherred Kommune  havde i sidste uge arrangeret et foredrag med psykiater Henrik Rindom med speciale i alkohol- og stofmisbrug.

Her dukkede 130 forældre op.

- Så der var virkelig en stor interesse for emnet, konstaterer Louise Nordlund. 

 


Nyhedsoverblik