Politi efterlyser vidner efter påsat brand i stubmølle

Politiet beder vidner melde sig, efter der lørdag aften samtidig med en ungdomsfest blev lavet bål i en historisk stubmølle i Holbæk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En flere hundrede år gammel stubmølle i Holbæk er svært brandskadet efter en påsat brand sent lørdag aften.

Nu beder politiet deltagere i en ungdomsfest i Strandparken melde sig, da de kan være vidner til brandens opståen klokken 22.28.

Branden var så voldsom, at brandvæsenet måtte tilkalde forstærkninger, og måtte bruge havvand fra fjorden til at slukke branden.

To anholdt

To mænd på henholdsvis 16 og 17 år fra Jyderup og Holbæk anholdt og sigtet for ildspåsættelsen. Vidner har nemlig fortalt, at de to brød ind i møllen og anlagde et bål i den fredede træbygning. 

Politiet er så sikre på anholdelsen af de to, at de søndag vil blive forsøgt varetægtsfængslede ved et grundlovsforhør. 

Selve brandstedet skal mandag eller tirsdag undersøges af specialister fra Rigspolitiets Nationalt Kriminalteknisk Center, har politiet tidligere oplyst til TV ØST.

Har du informationer i sagen, så kontakt politiet på telefon 1-1-4.

Møllen står endnu

Ifølge TV ØSTs rapporter på stedet er det tydeligt at se på møllen, at der har været brand - skaderne er dog set udefra forholdsvist begrænsede.

- Møllen står der endnu, og selvom taget er væk, så står hovedparten af konstruktionen endnu tilbage, siger hun fra stedet.

Der er stadig afspærret omkring møllen, men politiet var omkring klokken 10.30 igang med at tage en del af afspærringerne ned. 


Nyhedsoverblik