Politi anbefaler at vente med valgplakaterne - kraftig blæst på vej

Der er optræk til vindstød af stormstyrke lørdag, og derfor anbefaler Midt- og Vestsjællands Politi, at man venter med at sætte valgplakater op.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Kommunalvalget er på vej, men det samme er også et voldsomt blæsevejr.

Begge dele gør sit indtog lørdag klokken 12, hvor det er tilladt at sætte sine valgplakater op, men hvor DMI samtidig advarer mod kuling med vindstød af stormstyrke mellem klokken 06 og 15 på Lolland og Falster, i Vordingborg, Kalundborg og Odsherred.

Derfor advarer Midt- og Vestsjællands Politi nu mod, at de håbefulde kommunalpolitikerspirer står klar med deres valgplakater det øjeblik, hvor det er lovligt at hænge dem op i landets lygtepæle.

storm_storebaelt.jpg
Læs også
Kørsel med vindfølsomme køretøjer frarådes på Storebæltsbroen
storm_storebaelt.jpg
Læs også
Kørsel med vindfølsomme køretøjer frarådes på Storebæltsbroen

- Politiet anbefaler, at man tænker sig om og eventuelt afventer nogle timer med at opsætte plakater, til vinden er løjet af. Det kan være farligt at færdes på stiger i blæsevejr, ligesom vinden kan gøre, at personer bliver ramt af vildfarne plakater, skriver politiet i en pressemeddelelse. 

Pas på trampolinerne

Samtidig opfordrer politiet også til, at borgerne sikrer deres havemøbler og trampoliner eller andet, der kan forventes at tage en flyvetur i et kraftigt blæsevejr.

Den voldsomme blæst giver også risiko for forhøjet vandstand i Isefjord og Roskilde Fjord, når blæsten farer afsted med op mod 27 meter i sekundet.

- Det vurderes dog, at vandstanden ikke vil være kritisk i forhold til oversvømmelse af beboede områder. Politiet og brandberedskaberne i Øst- og Vestsjælland følger udviklingen time for time, og vi er parate til at iværksætte de nødvendige foranstaltninger, oplyser politiet.

Det voldsomme blæsevejr giver ifølge DMI risiko for faldne tagsten, væltede træer på veje og jernbaner og risiko for midlertidig lukning af broerne. 

 


Nyhedsoverblik