Politi advarer ældre efter tricktyveri: Pas på din pinkode

En 68-årig mand blev torsdag middag frastjålet sit dankort, hvor der blev hævet 15.000 kroner. Politiet advarer nu om at passe godt på koden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Først handlede en 68-årig mand i en butik i Asnæs Centeret, og kort tid efter tankede han sin bil. Og alt tyder på, at manden her er blevet overvåget, og har fået afluret sin pinkode.

Kort efter kom et par, der formentlig var østeuropæere, hen til ham, og ville sælge ham en rottefri grund for 100 kroner. De viste ham billeder af rotter m.v. Forurettede afviste dem, og de kørte fra stedet. Manden bemærkede dog ikke, at kontokortet var blevet stjålet fra hans jakkelomme. Kortet blev kort efter misbrugt, og der blev hævet 15.000 kroner.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Sagen får nu politikredsen til at advare mod netop afluring af pinkoder ved brug af kort i forretninger.

- Der er ingen ide i at stjæle et kontokort, hvis man ikke kender pinkoden. Vær derfor særdeles påpasselig ved indtastning og skjul indtastningen for andre, skriver de i en pressemeddelelse.

Butikker skal hjælpe

Politiet opfordrer også medarbejdere i forretninger til at være ekstra opmærksomme ved kasserne, hvis man kan se, at en ældre medborger bruger sit kort.

De beder de butiksansatte bede ældre om at dække for deres indtastning, og står der personer tæt på, så sig til personerne, at de skal holde større afstand.


Nyhedsoverblik