Pokémon hitter i Slagelse

Selvom mobilspillet Pokémon Go officielt endnu ikke er kommet til Danmark, kæmper mere end 50 spillere i Slagelse allerede om de bedste Pokémons.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er bare én uge siden Nintendo lancerede mobilspillet Pokémon Go. Det storhitter i hele verden og ikke mindst i Slagelse.

Her render mere end 50 spillere rundt i byens gader og parker for at fange Pokémons. Én af dem er 25-årige Jack Wesselhoff.

- Lige nu har jeg ferie, så der har jeg brugt 8 timer om dagen, fortæller Jack Wesselhoff, der til dagligt studerer på HHX.

Jack Wesselhoff har jagtet Pokémons i fem dage, og jagten har indtil videre bragt ham vidt omkring.

- Hovedsageligt har jeg været i Slagelse. I går var jeg i København for at se, om der var nogle andre Pokémons. Men ellers har jeg været i de nærliggende byer som Korsør, Vemmelev, Høng, Gørlev og Kalundborg, siger Jack Wesselhoff.

Langt fra den eneste

TV ØST møder Jack Wesselhoff i Anlægget i Slagelse. Det er her en stor del af de ting, man skal besøge i spillet, gemmer sig. Og selvom regnen har silet ned, går det ikke længe før, at Jack Wesselhoff får spottet andre spillere i parken.

På blot et par timer møder vi mere end 10 andre spillere, der alle er lige så vild med at spille Pokémon Go.

- Det har været en drøm, siden man var et lille barn og sad og spillede på sin Gameboy, at komme ud og fange dem i den virkelige verden, siger Nicholai Hjorth fra Slagelse, der har spillet hver dag siden i onsdags.

Samme holdning har Sara Saxhøj, der også er på jagt efter Pokémons tirsdag ved middagstid.

- Jeg synes, det er sjovt at rende rundt udenfor som en eller anden galning. Og så har jeg det sådan, at når jeg først begynder at spille noget, så går jeg all in.

Blå vs. rød

Pokémon Go går i al sin enkelthed ud på at fange Pokémons i den virkelige verden. Ved hjælp af Google Maps og telefonens kamera bliver det virtuelle og den virkelige verden blandet sammen til et ny univers - og det er så her, spillet foregår.

Hurtigt skal man vælge, om man vil være en del af det blå, røde eller gule hold. Jack Wesselhoff er en af nøglepersonerne hos de blå. Han føler, de er i undertal, derfor skrev han den 10. juni et opslag på facebook-gruppen ”4200-Slagelse”.

- Jeg synes, der er rigtig mange røde spillere, og jeg havde på forhånd valgt blå sammen med nogle kammerater. Vi ville gerne have nogle flere blå spillere, så det er nemmere at holde styrkecentrerne i byen, siger Jack Wesselhoff.

Det blå hold er dog ikke alene om at rekruttere nye medlemmer. Kort efter Jack Wesselhoffs opslag, fulgte det røde hold efter.   

Mere end bare et spil

For Jack Wesselhoff handler spillet dog om meget andet end at fange Pokémons og bekæmpe det røde hold. Han har de seneste dage gået mere end 50 kilometer, hvilket er hovedårsagen til, han spiller.

- Jeg spiller det hovedsageligt for at få motion og komme ud og bevæge mig, og nu skinner solen skønt. Normalt skal jeg være heldig, hvis jeg får gået 3 km, siger Jack Wesselhoff, der forsætter med at spille, så længe det røde hold er i byen.

Pokemon Go er ikke officielt tilgængeligt i Danmark endnu. Via bagveje, kan man dog godt skaffe sig det alligevel. Men inden for et par dage, skulle det blive fuldt tilgængeligt i Europa. Det oplyser Nintendo.


Nyhedsoverblik