Pokémon Go-spillere fangede pokémons til begravelse

På Naturkirkegården ved Margrethekapellet i Holbæk fik Christina Lønsmand sig en ubehagelig oplevelse, da hun overværede Pokémon Go-jagt til begravelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det populære spil Pokémon Go ses i stor stil i gadebilledet. Men det er ikke alle, der er lige tilfredse med spillernes måde at spille spillet på.

Til en begravelse på Naturkirkegården  i Holbæk havde Christina Lønsmand i torsdags en ubehagelig oplevelse. Det fik hende til at lave et opslag på Facebook, som hidtil er blevet delt mere end 130 gange.

- Jeg gik forbi en begravelse, hvor der stod en mand med en sækkepibe og spillede "Amazing Grace", hvilket var utroligt smukt og rørende. Men det blev ødelagt af, at der var så mange Pokémon Go-spillere på kirkegården. Der var blandt andet en dreng i 10-års alderen, som løb skiftevis mellem de pårørende, der sørgede og manden med sækkepiben, fortæller hun.

Christina Lønsmand er vred og ærgerlig over optrinet.

- For mig virker det helt forkert, at man render rundt og morer sig højlydt midt under en begravelse, hvor folk græder og sørger. Det er rigtig svært at være her i øjeblikket for os, som har brug for en stille stund på kirkegården, siger hun.

Sagde sin mening

Det blev for meget for Christina Lønsmand, så hun tog hun fat i de to voksne, som var med drengen på kirkegården.

- Jeg sagde, at jeg synes, de skulle tænke over, hvordan man har sine børn med sådan et sted - og at man bør vise de pårørende respekt. 

Til Christina Lønsmands store ærgelse fik hun ikke den forståelse, som hun havde håbet på.

- De synes, jeg var latterlig. De kunne ikke forstå, at det kunne være et problem, når nu spillet havde placeret pokémons på kirkegården. Og da jeg gik derfra, slog kvinden en høj latter op, fortæller hun. 

De voksnes ansvar

Ifølge Christina Lønsmand er det forældrenes ansvar, at fortælle børnene, hvad der er i orden, og hvad der ikke er. 

- Det er ikke spillet eller børnene, der er problemet, men  måden det bliver gjort på, der er et problem. Hvis man kan gå stille rundt på kirkegården, generer spillet mig ikke, men det kan være svært for børn. Og til begravelsen blev der slet ikke vist hensyn, og det er klart de voksnes ansvar, siger Christina Lønsmand.

Se facebook-opslaget - KLIK HER


Nyhedsoverblik