Det vi har sammen

Plejemor fra Lundby truede pige med køkkenkniv: Nu er dommen faldet

Foto: TV ØST

En plejemor er nu dømt i en sag, hvor hun kontinuerligt har udsat sit plejebarn for vold og trusler. Hun har blandt andet truet barnet med en kniv.

En plejemor fra Lundby-området har udsat en mentalt retarderet pige for vold og trusler gentagne gange i flere år. Blandt andet har hun taget en køkkenkniv og sat op foran halsen på pigen. Nu er plejemoren blevet dømt i sagen, skriver Sjællandske.

Plejemoren havde hentet kniven og spurgt pigen, om hun skulle hjælpe hende med at tage hendes liv på et tidspunkt, hvor hun havde det psykisk dårligt og havde snakket om at begå selvmord. Hun har også sparket pigen gentagne gange forskellige steder på kroppen og hevet hende hårdt i ørerne. 

Pigen er i dag 17 år og har haft en ophold hos en plejefamilie i Lundby, hvor hun i årene fra 2011 til 2014 har været udsat for vold og trusler fra sin plejemor gentagne gange.

Plejemor anker: Nægter sig skyldig i vold

Plejemoren er blevet idømt tre måneders ubetinget fængsel, men har hele vejen igennem sagen nægtet sig skyldig. I stedet argumenterer hun for, at pigen har svært ved at skelne fantasi fra virkelighed. Blandt andet hævder hun, at pigen har været påvirket af forskellige film, hun har set, og af oplevelser, som kan stamme tilbage fra tiden med den biologiske mor.

Den forklaring købte retten dog ikke.

- Der har ikke været tale om grov vold med redskaber som for eksempel bælter eller kæppe, som man har set det andre steder, men det har været en kontinuerlig, tilbagevendende vold af en plejemor, som har været pigens primære omsorgsperson. Det er det, retten har lagt vægt på, forklarer anklageren til Sjællandske.

Læs også Minister: Kommuner skal ikke godkende plejefamilier

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App