Pladser på modtagecenter til asylansøgere mindskes i Vordingborg

Foto: TV ØST

00:37

Antallet af pladser i de såkaldte modtagecentre til asylansøgere, der blev oprettet i Aabenraa og Vordingborg sidste år, bliver nu skåret.

1 af 2

Justitsministeriet skærer ned i kapaciteten på de modtagecentre til asylansøgere, der blev opført sidste år.

Kapaciteten i de modtagecentre til asylansøgere, der blev oprettet i slutningen af sidste år, bliver nedjusteret.

Det sker, fordi der er kommet markant færre asylansøgere end ventet, oplyser Justitsministeriet.

Der er tale om to modtagecentre i Aabenraa og Vordingborg, der skulle bruges til at tilbageholde flygtninge og migranter, mens deres identitet og baggrunden for deres ophold i Danmark blev opklaret.

Strømmen af flygtninge, som centrene skulle bruges til, er dog ikke kommet, og derfor har de stået tomme hen.

- Jeg betragter det her som spild af penge. Lejren har stået opvarmet, fuldt oplyst og med bemanding siden november, og der har ikke været én eneste flygtning, sagde borgmester i Aabenraa Kommune, Thomas Andersen (V), til Radio24syv i juni.

Kan rumme 1850 personer

Centrene, der består af telte og beboelsescontainere, kan rumme 1850 personer, men bliver nu skåret ned, så de blot kan rumme 1000 personer.

- Det er afgørende, at vi er klar til at håndtere en akut situation, hvis den opstår, men samtidig skal vi selvfølgelig tage bestik af, at tilstrømningen af asylansøgere og migranter er faldet markant.

- Derfor er det sund fornuft, at vi nu nedjusterer kapaciteten til et mindre beredskab, skriver justitsminister Søren Pind i en pressemeddelelse.

Koster 44 millioner kroner årligt at drive

Centrene koster samlet 44 millioner kroner årligt at drive. De omkostninger kan mindskes med justeringen af kapaciteten.

Hos Socialdemokratiet glæder finansordfører Benny Englebrecht sig over, at kapaciteten på centrene nu mindskes.

- Vi er selvfølgeligt glade for, at Justitsministeriet nu er kommet til fornuft og mindsker kapaciteten i de her centre. De har stået helt tomme, men er blevet varmet op og er blevet døgnbemandet af hjemmeværnet, siger han og fortsætter:

- Fra starten har vi ment, at dette her har været en enorm omgang symbolpolitik. Man kunne nok have fundet plads til en eventuel flygtningestrøm på andre måder, der ikke kostede et så stort millionbeløb.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App