Plads opkaldes efter dræbt soldat: ”Jeg mindes ikke, at det er sket før”

Sådan siger Hærens Konstabel- og Korporalforening om lokal hæder af en falden soldat

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hos HKKF, Hærens Konstabel- og Korporalforening, bliver initiativet med en plads, der opkaldes efter en falden soldat, hilst velkommen. 

- Jeg kan ikke mindes, at jeg har hørt om en plads, der får navn efter en falden soldat i nyere tid, og jeg synes, at det vil være en både smuk og flot gestus, siger Flemming Vinther, formand for HKKF.

”Det kan skabe mere forståelse fra samfundet”

Flemming Vinther mener, at en plads, der bærer en falden soldats navn, vil kunne gøre gavn på flere niveauer. 

- Dels vil det skabe opmærksomhed om, at der er mennesker, der tager ud og kæmper i Danmarks tjeneste. Og på den måde vil det kunne åbne op for, at man taler om det lokalt. Det er en god ting, siger Flemming Vinther, formand for HKKF.

”Det får stor betydning for vores udsendte soldater”

Det kommer også til at betydning uden for Danmarks grænser, vurderer HKKFs formand. 

- Det er helt sikkert et signal, som vil betyde noget for de soldater, der er sendt ud og som kommer hjem igen. Det viser, at der er respekt om det arbejde, de udfører. Jeg er ikke i tvivl om, at det har betydning, siger Flemming Vinther

Han fortæller, at flere hjemsendte soldater mødes ved det store mindesmærke for faldne soldater på Kastellet i København for at mindes de kammerater, de har mistet. 

- Man kan jo ikke udelukke, at en plads, som den der er under overvejelse i Fuglebjerg, også vil kunne bruges til, at soldater kan mødes og mindes, siger Flemming Vinther, formand for HKKF.


Nyhedsoverblik