Piger på 12 og 13 bag påsat brand i indkøbscenter

To piger har erkendt at så bag en påsat brand i Asnæs Centret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Kunderne i Asnæs Centret i Odsherred blev fredag aften evakueret på grund af en påsat brand, som var opstået på et toilet.

Flere vidner oplyste efterfølgende til Midt- og Vestsjællands Politi, at man havde set en gruppe unge drenge omkring toilettet, da branden opstod kort før klokken 18.00. Det fik politiet til et efterlyse fire drenge.

Men nu har to piger erkendt at stå bag den påsatte brand, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

quote Vi skal lige have dem ind til en afsluttende afhøring, hvor de også skal have deres værge med, fordi de er så unge

Henrik Jørgensen, vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi

- To piger på henholdsvis 12 og 13 år har erkendt, at de har sat ild til toiletpapirsruller inde på toilettet i centeret, siger Henrik Jørgensen, vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi, til TV ØST og fortsætter:

- Det var der, branden startede, så vi er tæt på at erklære sagen for opklaret. Men vi skal lige have dem ind til en afsluttende afhøring, hvor de også skal have deres værge med, fordi de er så unge, ligesom en person fra socialforvaltningen i kommen også skal deltage, tilføjer vagtchefen.

Kan ikke straffes

Den påsatte brand udviklede en del røg i centeret, og derfor valgte politiet at evakuere folk fra stedet. Politiet fik meldingen klokken 17.47 via en automatisk brandalarm. 

Artiklen fortsætter under billedet:

Der var ifølge politiet ikke fare for, at ilden ville sprede sig.
Der var ifølge politiet ikke fare for, at ilden ville sprede sig. Foto: alarm112danmark

- De kan ikke straffes, når de er så unge. Derfor overdrages sagen til socialforvaltningen i kommunen, der tager sig af børn, der laver den slags ting, siger Henrik Jørgensen og tilføjer:

- Vi formoder, at de er lokale, for hvad skulle to piger på 12 og 13 år ellers lave i Asnæs Centret.

Risikerer at skulle betale erstatning

Et par enkelte personer meldte sig med ubehag efter røgudviklingen. De blev ifølge vagtchefen tilset af redningsmandskab fra en ambulance på stedet. Men ingen personer kom alvorligt til skade. 

img_9896.jpg
Læs også
Politiet søger fire drenge efter påsat brand i indkøbscenter
img_9896.jpg
Læs også
Politiet søger fire drenge efter påsat brand i indkøbscenter

Desuden er der blandt andet en del skader på det toilet, hvor branden opstod. Nu risikerer pigernes handling at ende i en erstatningssag.

- De kan ikke blive dømt for noget, når de ikke kan blive straffet. Men man kan godt være erstatningsansvarlig for en skade, man har forvoldt, siger Henrik Jørgensen.

Det er endnu usikkert, hvor store skader den påsatte brand har efterladt sig.

Pigernes forældre er ifølge politiet underrettet.  

Asnæs Centret i Odsherred blev evakueret fredag efter en påsat brand. 

 


Nyhedsoverblik