En person i koma efter voldsom brand

En etageejendom i det centrale Skælskør brød lørdag morgen i brand. En person blev slemt forbrændt i ansigtet og er blevet lagt i kunstigt koma.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

OPDATERET 14.15: Brandvæsnet efterslukker resten af dagen branden i etageejendommen ved Algade i Skælskør, hvor en mand blev slemt forbrændt i ansigtet. Manden er blev fragtet til Slagelse Sygehus og er lagt i kunstigt koma. Han er ifølge politiet uden for livsfare.

I forbindelse med slukningsarbejdet planlægger man vælte flere vægge, fordi man frygter nedstyrtning, og lade bygningen brænde ned til grunden.

Flammerne står lige nu op gennem taget på en større etageejendom ved Algade i det centrale Skælskør, hvor både brandvæsen og politi er massivt til stede.

- Da vi ankommer, så er der ild i første sal til venstre i ejendommen. Og vi finder hurtigt ud af, at der faktisk er en person, der er hoppet ud af vinduet, der ligger på bagsiden. Vi får fat i en ambulance, der har taget over derfra, siger indsatsleder Henrik Vibits fra Slagelse Brand og Redning til TV ØST.

quote Der kan være flere personer i bygningen

Jesper Lovmand, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Røgdykkere fra Slagelse Brand og Redning søger lige nu efter flere personer i flammerne.

Kørt væk i ambulance

- Der er en indsatsleder på stedet, som koordinerer indsatsen sammen med brandvæsnet, der forsøger at slukke flammerne. Der holder også flere ambulancer klar på stedet, fortæller vagtchefen til TV ØST.

Ude på stedet holder der både sprøjtevogne og tankvogne fra Slagelse Brand og Redning, som forsøger at slukke flammerne fra begge sider af huset, der ligger inde i en baggård. Brandfolk fra Skælskør var ligeledes på stedet.

quote Jeg kunne se en stor røgsøjle over Skælskør

Finn Børglum Hansen, Skælskør

- En mand er blevet kørt til Slagelse Sygehus med slemme brandskader i ansigtet. Hans tilstand er ukendt, men han er blevet tilset af en læge på stedet, oplyser vagtchefen.

Meldingen om branden kom omkring klokken 06.00, derfor har politi og brandvæsen endnu ikke det fulde overblik over, hvordan branden kan være opstået. 

 
  Foto: Morten Bøgh
 
  Foto: Morten Bøgh

- Vi har ikke kontakt med andre end den ene person. Men huset står ubeboet, så hvad han laver derinde, ved vi ikke, fortæller vagtchefen.

Brandfolkene har svært ved at komme ind i bygningen, men røgdykkerne forsøger stadig at finde flere personer i etageejendommen, der dog har stået tom i flere år.

Algade blevet afspærret i forbindelse med slukningsarbejdet, og vil ifølge politiet være det i mange timer endnu.

- Jeg kunne se en stor røgsøjle over Skælskør

Finn Børglum Hansen fra Skælskør bor i nærheden af branden og fortæller til TV ØST, at han omkring klokken seks opdagede en noget anderledes syn, end han normalt vågner op til.

- Jeg kunne se en stor røgsøjle over Skælskør, siger Finn Børglum Hansen.

- På afstand kunne jeg se, at tagryggen er brændt, og der er ild i den øverste etage, tilføjer han.

Bygningen vil ifølge politiets vagtchef formentlig brande helt ned til grunden. Derfor opfordrer politiet også alle til at holde sig væk fra stedet.


Nyhedsoverblik