Det vi har sammen

Pensionister søges til spillefilm i Rødbyhavn

01:08

I dag var 30 pensionister samlet til casting til en ny spillefilm ved Bangshavecentret i Maribo, der kommer til at handle om tunnelbyggeriet ved Femernbæltet. Video: Morten Spuhr

I dag var cirka 30 pensionister mødt op til en prøve-casting til spillefilmen "Giraffen", der kommer til at handle om tunnelbyggeriet mellem Rødbyhavn og Femern. Foto: Morten Spuhr

1 af 2

I dag var 30 pensionister samlet til casting til en ny spillefilm ved Bangshavecentret i Maribo, der skal handle om tunnelbyggeriet ved Femernbæltet.

Spillefilmen, der kommer til at hedde Giraffen, handler om tunnelbyggeriet mellem Rødbyhavn og Femern.

I filmen dokumenterer en ung etnolog nedrivningerne af huse i Rødbyhavn, og gennem sit arbejde møder hun et væld af forskellige mennesker fra lokalområdet. Derfor var cirka 30 pensionister mellem 60 og 90 år samlet i dag til en prøve-casting med filminstruktør Anna Sofie Hartmann.

- Jeg prøver at finde den her 80-årige dame, der gemmer på en masse historier og en masse liv, siger filminstruktøren til TV ØST.

Filminstruktør Anna Sofie Hartmann søger især en lokal kvinde fra området, der kan passe på rollen ”Agnes.”

85-årige Inge: - Jeg har ikke noget at være noget at være nervøs over

Til castingen er Inge Rasmussen på 85 fra Maribo dukket op:

- Jeg synes, det lød interessant, at der skulle laves en historie om tunnelen, fordi vi har læst om den i så mange år, siger Inge Rasmussen.

Selvom hun har boet på Lolland i over 60 år, så kommer hun fra Fyn. Derfor er Inge Rasmussenikke sikker på, om hun er det rette match til rollen. Tankerne om at komme med på det store lærred skræmmer hende ikke:

- Jeg har ikke noget at være noget at være nervøs over, tilføjer Inge Rasmussen.

Optagelserne foregår henover sommeren, og filmen har præmiere I 2019. Hvis man er mellem 60-90 år og kunne tænke sig at være med I spillefilmen, kan man sende en mail til instruktøren på casting@komplizenfilm.de eller ringe på telefon 22 63 60 43.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App