Pengene er nu endeligt fordelt i Region Sjælland

Et flertal vedtog i går næste års budget for Region Sjælland. Der bliver blandt andet satset på positiv særbehandling af de mest udsatte borgere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er udsigt til mere fokus på de mest udsatte i Region Sjælland til næste år.

Regionen har vedtaget næste års budget, og her bliver der satset mere på personer, der for eksempel kæmper med både et misbrug og en psykisk diagnose som skizofreni – altså personer med mere end én diagnose, som har behov for hjælp fra både sygehuse, psykiatrien, jobcenteret og hjemmeplejen.

Det skal give mere lighed i sundhedsvæsnet, skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

- Vi går fra sektor- og silotænkning til helhedstænkning på tværs af social- og sundhedssektoren. Er det af hensyn til borgeren nødvendigt, er vi i Region Sjælland klar til fælles budgetter med kommuner og praksissektor. Kassetænkning må ikke forhindre, at vi kan knække uligheden i sundhed, siger regionrådsformand Jens Stenbæk i en skriftlig kommentar.

Sygehusene styres på en ny måde

Der er også lagt op til, at sygehusene i Region Sjælland skal styres på en ny måde næste år – en såkaldt værdibaseret styring.

- Patienten skal være omdrejningspunktet, og vi skaber nu et handlerum til vores lokale ledere og medarbejdere. Vi viser dem tillid, afbureaukratiserer og giver dem frihed. Så kan de med deres faglighed tilrettelægge den behandling, der er bedst for patienten, siger Jens Stenbæk.

Budgettet er på i alt 18 milliarder kroner, og indeholder blandt andet også oprettelsen af en ingeniøruddannelse i Kalundborg. Det skal ifølge regionen være med til at tiltrække kvalificeret arbejdskraft til områdets virksomheder.

Bag budgettet står seks ud af otte partier. Enhedslisten stemte nej, mens Liberal Alliance undlod at stemme.


Nyhedsoverblik