Pendler: Det er fuldstændig pløk i låget

FDM mener, at Skatterådet kan være på vej med mindre kørselsfradrag i 2017. Det frustrerer Stig Christensen, der pendler fra Næstved til København.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tirsdag skal Skatterådet drøfte, hvordan satserne for næste års befordringsfradrag skal se ud. Siden 2013 er tallet kun gået ned, og forbrugerøkonom i FDM Allan Skytte Christensen mener, at det samme muligvis vil ske i år.

En udmelding, der ikke falder i god jord hos pendler Stig Christensen, som TV ØST møder ved Piberhus Rasteplads ved Sydmotorvejen tirsdag morgen.

- Jeg synes, det er fuldstændig pløk i låget. Det betyder rigtig meget for mig, for min økonomi og tid. Jeg kan jo ikke få et arbejde, som det jeg bestrider i Københavns-området i Næstved, siger han.

- Det kan måske få mig til at finde et andet arbejde

Stig Christensens tur på motorvejen kan blive berørt, hvis tendensen med faldende satser fortsætter. Han afviser at flytte ind tættere på sit arbejde, men han peger på andre konsekvenser.

- Det kunne få mig til at finde et andet arbejde på et tidspunkt. Måske et mindre godt arbejde, måske et mindre betalt arbejde, og måske tvinger det mig til at finde noget andet at bo i på et tidspunkt. Jeg synes, det er møgirriterende, forklarer han.

Ved Piberhus rasteplads var han ikke den eneste pendler, der syntes, at en mulig faldende fradragssats var en dårlig nyhed.

- Selvfølgelig er jeg utilfreds. Det er jo mine penge, siger Bill Christensen fra Vordingborg

- Det går jo lidt op og ned

Leif Christensen fra Bogø er ligesom de to andre også pendler. Men i  modsætning til dem, så er han ikke utilfreds med udsigten til en mindre fradrag.

- Det går lidt op og det går lidt ned. Sidste år var vi jo så heldige på Bogø, at vi fik fordoblet befordringsfradraget, fordi vi blev udkantskommune. Som Falster og Lolland har været i mange år, og selvom det så bliver sat lidt ned, så er det stadigvæk mere end det tidligere har været, forklarer han.

De nye satser bliver efter alt at dømme meldt ud kort efter Skatterådets drøftelser.


Nyhedsoverblik