Vinterferiens sidste snefnug kan falde i dag

Skyerne, som hænger hen over regionen søndag, kan stedvis give et let snedrys, og det kan meget vel blive vinterferiens sidste sne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Selvom langt de fleste vil opleve tørvejr i dag, vil der falde let sne enkelte steder - og det kan meget vel blive vinterferiens sidste sne. 

Snefnuggene vil dale ned over de samme steder, som har fået sne de sidste mange dage, og det er især Himmerland, Østjylland, det sydøstlige Sønderjylland samt dele af Fyn og Sydsjælland, som kan blive tilsmilet af et hvidt drys fra oven.

Der er dog tale om ganske let sne, hvor man til tider blot vil opleve fjerlette snefnug i luften, og tilsammen giver det typisk under en halv centimeter.

´Højtrykssne´

Sneen, som kan falde i dag og som er faldet de sidste dage, er 'højtrykssne', som falder ud af lavthængende skyer i forbindelse med det højtryk, som har sendt kølig luft frem til Danmark fra øst.

Skyerne dækker det meste af Danmark til morgen og formiddag, men i løbet af dagen går de gradvist i opløsning, så vi til aften har klart vejr mange steder.

image1_0.jpg
Læs også
DMI advarer om isglatte veje på Sjælland og øerne
image1_0.jpg
Læs også
DMI advarer om isglatte veje på Sjælland og øerne

Det klare vejr vil være dominerende i begyndelsen af uge 7, og i den sidste halvdel af ugen bliver det mildt og ustadigt. 

Dermed forsvinder kilden til sneen, men til gengæld bliver der de kommende dage rig mulighed for at nyde den sne, som allerede ligger på jorden mange steder.

Hvad der så sker med vejret i vinterferiens anden omgang i uge 8 er endnu usikkert.


Nyhedsoverblik