Vi er på vej mod årets hidtil varmeste dag - lokalt op til 15 grader

Der er nu for alvor ved at være forår i luften. Arkivfoto. Foto: Erik Johansen - Haslev

I samarbejde med tv2.dk

Forårsvarmen er nu over Danmark og giver os lunt forårsvejr. Kun ved kyster med pålandsvind holder foråret sig væk.

Lun forårsluft strømmer nu op over Danmark fra syd og kan i løbet af onsdagen give os temperaturer, vi ikke har oplevet i mere end fem måneder.

Forårsvarmen vil ramme det meste af landet med temperaturer mellem 10 og 13 grader, og de steder, hvor solen kommer frem i længere tid, kan vi for første gang i år helt lokalt runde 15 graders varme - og dermed er der udsigt til årets hidtil varmeste dag. 

  Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

De fleste steder bliver det dog overvejende skyet vejr, og kun i korte perioder kommer der enkelte solstrejf, som alligevel kan give forårsfornemmelser. 

Nogle steder vil foråret for alvor bryde frem. det er især over den sydlige og østlige del af landet, hvor der kan opstå større huller i skydækket - og sker det vil man kunne opleve 'rigtigt' forårsvejr.

Størst chance for temperaturer op til 15 grader har man i Sønderjylland, hen over Lolland og Falster og i Nordsjælland.

Andre steder skal man dog ikke sætte næsen op efter forårsvarmen. Langs kyster med pålandsvind, der er eksponeret for den sydlige vind, vil temperaturerne ikke nå meget over 7-8 grader. 

  Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Forårsvarmen tyvstartede tirsdag med over 12 grader

Den lune forårsluft trak allerede op over Danmark tirsdag, hvor den sydlige del af landet lige nåede at få et lille lunt pust, da der ved Store Jyndevad i Sønderjylland blev målt 12,7 grader.

Det er den temperatur, der skal toppes, før onsdagen kan blive årets varmeste dag.

Front med regn - og måske torden rammer Danmark i aften

I løbet af de sene eftermiddagstimer og aftenen nærmer en front med regn og måske lokalt også torden sig Danmark fra sydvest.

Fronten vil passere landet i nat og i første omgang sende forårsluften retur.

Den kan dog komme tilbage med fornyet styrke i weekenden, hvor der er bedre udsigt til sol og temperaturer over 15 grader.   

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App