Vagtlægerne slipper for selv at betale gebyr

Mindst 80 læger havde sagt deres stilling op, efter de blev pålagt et gebyr på 4000 kroner fra den 1. januar 2018.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Fremover skal det være vagtlægeordningen i hver region, der betaler gebyret på 4.000 kroner i stedet for vagtlægerne selv.

Det er hensigten i et løsningsforslag, der torsdag blev fremlagt på et møde mellem Styrelsen for Patientsikkerhed, Praktiserende Lægers Organisation, repræsentanter fra Danske Regioner og repræsentanter fra Sundhedsministeriet. 

quote Den var tiltrængt, fordi det var reelle opsigelser, vi så i lægevagten, som kunne gå hen og blive et rigtig stort problem

Christian Freitag, formand for Praktiserende Lægers Organisation

- Vi er kommet frem til et løsningsforslag, som vi skal kigge nærmere på. Det lyder på en region, en lægevagtordning og et gebyr, fortæller Kurt Espersen, koncerndirektør for Region Syddanmark, til TV 2.

Opsigelser i protest

Mødet fandt sted, efter flere vagtlæger havde sagt deres stilling op. Opsigelserne kom efter, at det den 1. januar 2018 blev vedtaget, at læger, der ønsker at arbejde som vagtlæger, skal betale et gebyr på 4.000 kroner for at få et såkaldt ydernummer. 

Læs også
Vagtlægeflugt breder sig til Region Sjælland: 22 har sagt op
Læs også
Vagtlægeflugt breder sig til Region Sjælland: 22 har sagt op

Praktiserende læger med egen klinik har allerede et ydernummer, men gebyret ramte især unge læger under uddannelse eller ældre læger, som ikke har en klinik.

- Tiltrængt aftale

Den nye aftale glæder især Christian Freitag, der er formand for Praktiserende Lægers Organisation.

- Den var tiltrængt, fordi det var reelle opsigelser, vi så i lægevagten, som kunne gå hen og blive et rigtig stort problem, så vi er godt tilfredse. Nu kan vi betragte lægevagten som et arbejdssted, og det vil sige, at alle læger, der kører lægevagt, får betalt deres gebyr, så man bliver friholdt gebyret som individuel læge, siger han til TV 2. 

vagtlaeger.jpg
Læs også
Lægemangel kan koste vagtlæger
vagtlaeger.jpg
Læs også
Lægemangel kan koste vagtlæger

Det var organisationens medlemmer, som sagde op i protest, efter gebyret trådte i kraft ved årsskiftet.

Indtil videre har 80 læger sagt op i Region Sjælland, Region Midtjylland og Region Syddanmark tilsammen. Især Region Syddanmark har været i fare for at miste vagtlægeordningen, hvis der ikke blev fundet en løsning.


Nyhedsoverblik