Trods skyet start - de fleste får en solrig lørdag

Skyerne hænger tungt over landet, men det bliver de ikke ved med på en halvkølig lørdag, der ender med solrigt vejr.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Måske er det dagen, hvor man kan lade badetøjet hænge på tørrestativet. Lørdag tager sommervarmen en lille pause, men solen skal nok komme frem de fleste steder i landet.

De fleste er stået op til en lørdag morgen, hvor skyerne hænger tungt over store dele af landet, og langs den jyske vestkyst er det også blæsende.

Dermed bliver sommervarmen over Danmark lørdag blæst væk, mens skyer i nattens mulm og mørke er drevet ind over landet fra vest.

Først skyer - senere sol

Skyerne vil i løbet af dagen gå i opløsning, når solen kommer højere på himlen. Får solen først brudt et enkelt hul i skydækket kommer det til at gå stærkt med den opklaring, som ventes fra omkring middag. 

Prognose: Temperatur og skyer lørdag klokken 16.
Prognose: Temperatur og skyer lørdag klokken 16. Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Dermed vil en stor del af landet få solrigt vejr lørdag eftermiddag og aften, men temperaturerne når i den friske vestenvind ikke højere op end lidt over 20 grader.

Med udsigt til lidt køligere sommervejr brydes serien af tre sommerdage i træk med temperaturer over 28 grader, og den landsdækkende varmebølge var således foreløbigt kun en enlig svale.

Langs Jyllands vestkyst bliver det langt fra sommerligt. I Nordvestjylland ventes en hård vestenvind, og temperaturerne helt ude i den yderste klitrække kommer ikke meget over 16 grader.

Sol og sommer vender tilbage

De kommende dage kan man atter glæde sig over udsigten til sol og sommervarme.

Søndag vil kun skyer i den nordlige del af Jylland kunne genere, mens temperaturen i Østjylland og på Østsjælland når over 25 grader.

Mandag bliver det endnu varmere med op til 28 grader.


Nyhedsoverblik