Trods mange skyer: Her kan temperaturen nå 10 graders varme søndag

Så snart der kommer huller i skydækket, vil solen øjeblikkeligt kunne varme landjorden effektivt op. Derfor vil de højeste temperaturer også findes centralt over landet, som for eksempel på Sjælland. Foto: Jesper Christensen‎

I samarbejde med tv2.dk

Mild luft strømmer op over Danmark, og lokalt kan temperaturen stige til 10 graders varme.

På den første dag med sommertid i 2018, kan vejret også give enkelte forårsagtige fornemmelser.

Relativt mild luft strømmer op over Danmark, og det kan give os temperaturer, der kan nå 10 graders varme.

Selvom søndagen starter skyet og tåget langt de fleste steder, så er der mulighed for at solen efterhånden kan titte frem i dagens løb.

Kun tredje gang i år

Så snart der kommer huller i skydækket, vil solen øjeblikkeligt kunne varme landjorden effektivt op. Derfor vil de højeste temperaturer også findes centralt over landet, som for eksempel over Midtjylland og på Sjælland. 

Højeste temperaturer søndag eftermiddag. Lokalt kan temperaturen nå 10 graders varme. Foto: TV 2 Vejret

I eftermiddagstimerne vil temperaturerne generelt ligge mellem fem og ti graders varme, og skulle vi 'ramme' de tocifrede temperaturer, vil det kun være tredje gang i 2018, at det sker.

Senest det skete, var den 12. marts, hvor temperaturen steg til 11,2 graders varme, og ellers skal vi to måneder tilbage - til den 24. januar - hvor temperaturen nåede hele 12,1 graders varme. 

Læs også Har du husket det? Derfor går vi over til sommertid

Får man ikke 'nydt' det milde vejr søndag, så er mandag sidste mulighed i denne omgang - allerede fra tirsdag strømmer kold, og vinterlig luft ned over Danmark fra nordøst.

Tip os Har du et godt tip?

I samarbejde med tv2.dk
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App