Sukker du også efter mere regn? Sådan er chancerne i denne uge

Ustabil luft og en front sikrer os lidt mere regn i en mere klassisk dansk sommeruge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

For mange var det nok forfriskende med en smule regn søndag, men det forslog ikke meget i det knastørre danske sommerlandskab.

I denne uge er der dog mulighed for mere regn, især tirsdag og torsdag, men trods den udsigt vil tørken i det store hele fortsætte.

Regnen vil dog sikkert være velkommen mange steder, så lad os tage et kig på, hvor og hvordan regnen kan falde.

Først ustabil sommerluft, siden en front fra vest

Man skelner altid mellem byger og udbredt regn, og i denne uge vil vi også stifte bekendtskab med begge former.

Tirsdag er der nemlig byger på programmet, når mandagens vind har lagt sig, og det noget tunge skydække er gået i opløsning, mens en front giver gråvejr og regn torsdag. 

Det er skyer som disse imponerende kolosser, cumulonimbus, der giver byger. Tirsdag kan de blive dannet i ustabil luft over Danmark.
Det er skyer som disse imponerende kolosser, cumulonimbus, der giver byger. Tirsdag kan de blive dannet i ustabil luft over Danmark. Foto: Dorthe Christensen / Privatfoto

Solen vil opvarme luften over Danmark tirsdag eftermiddag, og da luften er ustabil, vil der kunne blive dannet bygeskyer og dermed også byger enkelte steder.

Sandsynligheden for byger er størst over Jylland og på Fyn sidst på eftermiddagen og først på aftenen, men der kan også komme enkelte byger andre steder. Især længere østpå. Temperaturmæssigt nærmer vi os igen sommerlige niveauer med 18 til 23 grader. 

regn
Læs også
Første regnvejr i længere tid - her faldt der mest
regn
Læs også
Første regnvejr i længere tid - her faldt der mest

Onsdag ligner en dag med mest tørt vejr, nogen sol og 17 til 22 grader.

Udbredt regn vestfra torsdag

Torsdagen begynder tør med chance for lidt sol i den østlige del af landet, men skyerne tykner hurtigt til vestfra, og fra midt på dagen og frem til natten til fredag er der udsigt til udbredt regn fra en front, som trækker hen over landet fra vest mod øst. 

En front trækker hen over Danmark fra vest mod øst på torsdag. Den giver først skyet vejr og siden udbredt regn vestfra - i henhold til de seneste prognoser.
En front trækker hen over Danmark fra vest mod øst på torsdag. Den giver først skyet vejr og siden udbredt regn vestfra - i henhold til de seneste prognoser. Foto: TV 2 Vejret

Mængdemæssigt vil der sandsynligvis falde et sted mellem 3 og 8 millimeter torsdag.

Lægger vi de små regnmængder, der kan falde i Nordjylland i dag sammen med bygerne og regnen senere på ugen, ender vi på 5 til 10 millimeter i Jylland, og på Fyn typisk får man et sted mellem 2 og 7 millimeter.

Sammen med søndagens regnvejr kan man således komme op på omkring 20 millimeter de steder, hvor man får mest, men det vil stadig være tørt rundt omkring. 

Prognose for samlede regnmængder over Danmark fra mandag til lørdag i denne uge. Regnen vil falde som byger tirsdag og udbredt regn torsdag, og så kan der komme en lille smule i dag mod nord.
Prognose for samlede regnmængder over Danmark fra mandag til lørdag i denne uge. Regnen vil falde som byger tirsdag og udbredt regn torsdag, og så kan der komme en lille smule i dag mod nord. Foto: TV 2 Vejret

Meget af regnen fordamper nemlig hurtigt, og inden søndagens regnvejr manglede vi hele 95 millimeter regn på landsplan. Det svarer til 95 liter vand for hver kvadratmeter landjord.


Nyhedsoverblik