Streng vinterkulde på vej mod Danmark

Der er fortsat udsigt til udbredt og streng frost fra weekenden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hvis man allerede nu går rundt og synes, at det er koldt om fingre og tæer, når man bevæger sig omkring udendørs, så er det intet imod, hvor koldt det kommer til at føles i løbet af weekenden og næste uge.

Isnende kold luft fra Arktis har kurs mod Danmark, og de første tegn på det kan allerede nu ses ved, at vinden er gået om i øst.

Dagsfrost fra weekenden

De næste par dage vil temperaturen i dagtimerne befinde sig lige over frysepunktet, mens der vil være ganske udbredt frost i nattetimerne. Hist og her kan der falde enkelte snebyger, men det bliver ikke til de store mængder.

Mandag i næste uge har polarkulden bredt sig til store dele af Europa fra nordøst.
Mandag i næste uge har polarkulden bredt sig til store dele af Europa fra nordøst. Foto: TV 2 Vejret

Det er først, når vi når til weekenden, at den regulære arktiske kulde for alvor nærmer sig landet.

Allerede i lørdagens løb vil man opleve, at temperaturen falder til under frysepunktet mod nord og øst, som bliver de første landsdele, der kommer til at stifte bekendtskab med den barske vinterkulde.

Søndag vil man i størstedelen af landet opleve dagsfrost, mens det med en jævn til hård nordøstenvind vil føles isnende koldt.

Samtidigt kan der efterhånden begynde at falde snebyger ved østvendte kyster - navnlig på Bornholm, selvom detaljerne i nedbørsmængder er usikre.

Kulden kan blive langvarig

Den hårde vinterkulde er sat i bevægelse af et mægtigt højtryk, der opbygges nord for Danmark i løbet af den kommende tid.

Forventede dagtemperaturer tirsdag i næste uge.
Forventede dagtemperaturer tirsdag i næste uge. Foto: TV 2 Vejret

Placeringen af højtrykket ser ud til at være meget sikker, og dermed kan tilstrømningen af meget kold luft fortsætte i en længere periode. I øjeblikket tyder meget på, at kulden med dagsfrost, streng nattefrost og perioder med sne kan fortsætte langt ind i næste uge - med kulmination midt på ugen.


Nyhedsoverblik